Joulukeräykset vievät apua tarvitseville

Lahjoita ja tee hyvää, tapoja on monia.

Joulukassikeräys - jo 10. kerta!

Toteutamme tänäkin vuonna joulukassikeräyksen. Hanki kassiin oheisen listan mukainen sisältö ja toimita se ohjeiden mukaiseen paikkaan. Seurakuntien diakoniatyöntekijät jakavat joulukassit apua tarvitseville.

Kassin sisältö (arvo noin 30 €)

• puuroriisiä
  • perunamuusijauhe
  • säilykekeitto
  • säilykelihapullat tms.
  • punajuuri- tai kurkkusäilyke
  • hedelmäcocktailsäilyke
  • glögi
  • kahvi
  • pipareita
  • ja joulusuklaata.

Lisäksi voit halutessasi ostaa jotakin näistä: tee, rusinat, pähkinät, kaakao, luumu- tai omenamarmeladi.

Huomioi, että kassit säilytetään huoneenlämmössä ja että päiväysten tulee riittää joulun yli. Voit toimittaa joulukassin ajalla 30.11.-14.12.2022 (ellei toisin mainittu) seuraavasti

Osta lahjakortti tai osallistu rahalahjalla

Joulukassin sijaan voit ostaa lahjakortin haluamallasi summalla valitsemaasi liikkeeseen ja toimittaa sen seurakuntaan.

Voit osallistua keräykseen myös antamalla rahalahjan. Tätä varten seurakunnat avaavat oman keräyksen www.kotimaanapu.fi-sivustolleLinkki avautuu uudessa välilehdessä ajalle 30.11.-26.12.2022. Keräyksen tuotolla voidaan täydentää saatuja joulukasseja, ostaa kasseja lisää tai antaa rahaa lahjakortteina joulun järjestämistä varten vähävaraisille.

Enossa kerätään kahvipaketteja, pipareita ja suklaata

Tule mukaan tuomaan jouluiloa vähävaraisiin koteihin Enossa ja Uimaharjussa. Voit tuoda kahvipaketteja, pipareita ja suklaata jaettavaksi diakoniatyön joulukasseihin. Lahjoituksia otetaan vastaan Enon seurakuntatalollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ti 29.11. klo 10-15 ja ke 7.12. klo 13-16. Lisätiedot diakonissa Sari Korhonen, p. 040 0490 598.

Tuupovaarassa kerätään joulukukkalahjoituksia

Vaara-Karjalan seurakunta tekee yhteistyötä tuupovaaralaisten järjestöjen ja yrittäjien kanssa "Lahjoita joulukukka lähimmäiselle" -projektissa. Paikallisen kukkakaupan Kukka- ja hautauspalvelu Kukka ja Puodin (Rekijoentie 4, Tuupovaara) kanssa on sovittu, että sieltä voi kuka tahansa halutessaan ostaa noin 15 euroa maksavan joulukukan. Kukat toimitetaan seurakunnan diakoniatyön ja Tuupovaara-Seuran toimesta 30 ennalta valitulle tuupovaaralaiselle. Osa kukista voidaan jakaa myös joillekin kiihtelysvaaralaisille jouluiloksi. Kukkia voi ostaa viikosta 48 alkaen ja ostomahdollisuus loppuu 15.12. tai kun 30 kukkalahjoituksen määrä tulee täyteen. Kukat toimitetaan eteenpäin jouluviikolla Tuupovaaran käsityöläiset ry:n tekemän joulukortin ja SPR:n Tuupovaaran osaston lahjoittamien konvehtien kera.

Kiitos kaikista lahjoituksista!