Joulukeräykset vievät apua tarvitseville

Lahjoita ja tee hyvää, tapoja on monia.

Joulukassikeräys 2021

Toteutamme tänäkin vuonna joulukassikeräyksen. Hanki kassiin oheisen listan mukainen sisältö ja toimita se ohjeiden mukaiseen paikkaan. Seurakuntien diakoniatyö jakaa joulukassit apua tarvitseville.

Kassin sisältö (arvo noin 25 €)

• puuroriisiä
  • perunamuusijauhe
  • säilykekeitto
  • säilykelihapullat tms.
  • punajuuri- tai kurkkusäilyke
  • hedelmäcocktailsäilyke
  • glögi
  • kahvi
  • pipareita
  • ja joulusuklaata.

Lisäksi voit halutessasi ostaa jotakin näistä: tee, rusinat, pähkinät, kaakao, luumu- tai omenamarmeladi.

Huomioi, että kassit säilytetään huoneenlämmössä ja että päiväysten tulee riittää joulun yli. Voit toimittaa joulukassin ajalla 24.11.-15.12.2021 (ellei toisin mainittu) seuraavasti

Osta lahjakortti tai osallistu rahalahjalla

Joulukassin sijaan voit ostaa lahjakortin haluamallasi summalla valitsemaasi liikkeeseen ja toimittaa sen seurakuntaan.

Voit osallistua keräykseen myös antamalla rahalahjan. Tätä varten seurakunnat avaavat oman keräyksen www.kotimaanapu.fi-sivustolleLinkki avautuu uudessa välilehdessä ajalle 24.11.-26.12.2021. Keräyksen tuotolla voidaan täydentää saatuja joulukasseja, ostaa kasseja lisää tai antaa rahaa lahjakortteina joulun järjestämistä varten vähävaraisille.

Enossa kerätään kahvipaketteja

Lahjoita kahvipaketti Enon diakoniatyön asiakkaille jaettaviin joulukasseihin! Voit tuoda lahjoituksesi diakoniatoimistoon Enon seurakuntatalolle maanantai- tai tiistaiaamuisin klo 9-10, viimeistään ti 7.12.2021.

Tuupovaarassa kerätään joulukukkalahjoituksia

Vaara-Karjalan seurakunta tekee Tuupovaarassa yhteistyötä Tuupovaara-Seura ry:n kanssa "Lahjoita joulukukka lähimmäiselle" -projektissa. Paikallisen kukkakaupan Kukka- ja hautauspalvelu Kukka ja Puodin (Rekijoentie 4, Tuupovaara) kanssa on sovittu, että sieltä voi kuka tahansa halutessaan ostaa noin 10 euroa maksavan joulukukan. Kukat toimitetaan seurakunnan diakoniatyön ja Tuupovaara-Seuran toimesta 20 ennalta valitulle tuupovaaralaiselle jouluiloksi. Kukkia voi ostaa viikosta 48 alkaen ja ostomahdollisuus loppuu, kun 20 kukkalahjoituksen määrä tulee täyteen. Kukat toimitetaan eteenpäin 20.12.2021.

Kiitos kaikista lahjoituksista!

Kaksi naista taustalla, edessä pöytätaso, jolla erilaisia elintarvikkeita.
Joensuun seurakuntien joulukassikeräyksellä saatiin viime vuonna jakoon 336 joulukassia apua tarvitseville.