Joensuun seurakuntayhtymän saavutettavuusseloste

URL-osoite: https://www.joensuunseurakunnat.fi

Joensuun seurakuntayhtymä pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden toimintarajoitteisille henkilöille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme asianmukaisia saavutettavuusstandardeja.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Joensuun seurakuntayhtymän nettisivuja ja on laadittu 6.4.2020.

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi

Joensuun seurakuntayhtymä varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

• Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme.
  • Tarjoamme työntekijöillemme jatkuvasti saavutettavuuskoulutusta.
  • Otamme käyttäjätestaukseen mukaan ihmisiä, joilla on vammoja tai rajoitteita.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivuston nykyinen saavutettavuusstandardi

Sivusto täyttää tekniseltä toteutukseltaan Saavutettavuus huomioitu leiman- vaatimukset. Sivusto pyrkii saavuttamaan WCAG 2.1, AA-tason tammikuun 2020 loppuun mennessä.

Nykyinen sisällön ohjeidenmukaisuustilanne

Osittain ohjeidenmukainen: osa sisällöstä ei noudata saavutettavuusstandardia täydellisesti.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä.

Tekniset puutteet:

Sivustolla on teknisiä saavutettavuuspuutteita seuraavilla alueilla: lomakekenttien lukuselainkäyttö, linkkien fokusointi tai visuaalinen korostus, sivujen pääotsikoita tai otsikkokenttien sisältöjä puuttuu, iframen selitteitä puuttuu, virheitä wai-aria -toteutuksessa ja toistetun sisällön ohitusmahdollisuus lukuselaimella.

Pyrimme korjaamaan puutteet kevään 2020 aikana.

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit):

Osassa kuvistamme saattaa puuttua alt-tekstit. Käymme näitä läpi ja korjaamme puuttuvat tekstit mahdollisimman pian.

Rikkinäiset linkit:

Sivullamme saattaa ilmetä rikkinäisiä linkkejä, korjaamme ne mahdollisimman pian. Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä meille.

Puuttuvat H1 otsikot:

Sivuiltamme saattaa puuttua H1-otsikoita. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel):

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä saavutettavia. Korjaamme tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian. Mikäli huomaat puutteen, ilmoitathan siitä meille.

Värikontrasti:

Sivuillamme ei värikontrasti ole kaikissa kohdin WCAG-suosituksen mukainen kaikkialle. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.

Luettavuus:

Sivusto pyrkii täyttämään selkeän kielen tunnusmerkit. Tämä ei kaikkialla sivuillamme välttämättä vielä toteudu.

Yhteensopivuus selainten kanssa

Sivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa:

• Internet Explorer (Windows), versio 11
  • Chrome (Windows, Mac), uusin versio
  • Firefox (Windows, Mac), uusin versio
  • Safari (Mac), uusin versio

Tekniikat

Tämän sivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta:

• HTML
  • WAI-ARIA
  • CSS

Arviointimenetelmät

Joensuun seurakuntayhtymä arvioi tämän sivuston saavutettavuuden seuraavilla menetelmillä:

• Itsearviointi: yritys tai organisaatio ovat arvioineet sivuston sisäisesti.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

• Puhelin: + 358 50 5906 520
  • Sähköposti: viestinta.joensuu(at)evl.fi
  • Postiosoite: Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu
  • Verkkolomakkeella

Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa.

Valvontaviranomainen (viralliset reklamaatiot)

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö