Joensuun kirkkoherranvaali

Joensuun seurakunta on yksi Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän kuudesta seurakunnasta. Työntekijöitä seurakunnassa on kolmisenkymmentä ja jäseniä yhteensä noin 15 500. Kirkkoherran virka avautuu 1.6.2021 nykyisen kirkkoherran Petri Raskin siirtyessä eläkkeelle.

Joensuun seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla. Välillisessä vaalissa tuomiokapituli toteaa kelpoiset hakijat ja laatii heistä lausunnon seurakunnalle. Päätöksen kirkkoherran valinnasta tekee Joensuun seurakunnan seurakuntaneuvosto. Vaalin valmistelijana toimii Leppävirran kirkkoherra, lääninrovasti Teppo Ritari.

Haku virkaan on päättynyt ja ehdokkaina ovat

• Hyrynsalmen seurakunnan kirkkoherra Pirkko Hänninen
  • Kontiolahden seurakunnan 2. kappalainen Jaakko Muhonen
  • Joensuun perheasian neuvottelukeskuksen johtaja Anna-Riitta Pellikka sekä
  • Joensuun seurakunnan 2. kappalainen Katri Vilén

Tältä sivustolta löydät tarkemmat tiedot ehdokkaista sekä tietoa vaalien aikataulusta.

Uutisia kirkkoherranvaalista

Tärkeitä päivämääriä

• Striimattu vaalipaneeli su 17.1.2021 klo 13 Joensuun seurakunnan Facebook-sivulla. Katso video tästä linkistä (youtube.com)
  • Seurakuntaneuvosto haastattelee ehdokkaat sunnuntaina 17.1.2021.
  • Uusi kirkkoherra valitaan seurakuntaneuvoston kokouksessa keskiviikkona 27.1.2021.