Yleiskuva kirkkosalista konfirmaatiomessusta, ihmisiä istumassa, pappi pitämässä puhetta, alttari taustalla.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Tervetuloa messuun!

HUOM! Korona-rajoitusten vuoksi toiminnoissa muutoksia. Seuraa tiedotusta Uutiset -sivulta.

Yhteiset jumalanpalvelukset ovat seurakunnan elämän ja toiminnan keskuksia - messu kuuluu jokaiseen sunnuntaihin, kristittyjen pyhäpäivään. Messuja sekä sanajumalanpalveluksia (messuja, joissa ehtoollista ei jaeta) vietetään myös vuoden muina pyhäpäivinä. Jumalanpalvelusta johtaa liturgina toimiva pappi, mutta seurakuntalaisillakin on mahdollisuus osallistua erilaisiin palvelutehtäviin. Otathan reippaasti yhteyttä seurakuntaasi ja kerro halukkuudestasi olla mukana toteuttamassa messua!

Joensuun alueella jumalanpalveluselämää täydentävät säännöllisesti järjestettävät tuomas- sekä taizémessut. Oman lisänsä tarjontaan tuovat selkeämmin kohderyhmille suunnatut erityisjumalanpalvelukset, kuten perhe- ja mukulamessut, nuorten messut sekä sateenkaarimessut.

Olet tervetullut hiljentymään jumalanpalvelukseen - olit kirkon jäsen tai et.

Lisätietoja uskonelämään liittyvistä ryhmistä ja toimintamuodoista löydät seurakuntien sivuilta.