Enon seurakunnan kirkkoherranvaali

Enon seurakunnan kirkkoherraksi on valittu Kati Nissi. Kirkkoherra valittiin välillisellä vaalilla, jossa Kuopion hiippakunnan tuomiokapituliLinkki avautuu uudessa välilehdessä totesi kelpoiset hakijat ja laati heistä lausunnon seurakunnalle. Vaalin valmistelijana toimi Liperin seurakunnan kirkkoherra Jari Uimonen. Päätöksen valinnasta teki Enon seurakunnan seurakuntaneuvostoLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Ehdokkaat Enon kirkkoherraksi olivat:

• Enon seurakunnan vt. kirkkoherra Markku Koistinen
  • Kontiolahden seurakunnan ensimmäinen kappalainen Kati Nissi
  • Leppävaaran seurakunnan kolmas kappalainen Jukka Raunu

Tältä sivustolta löydät tarkemmat tiedot ehdokkaista.

Enon seurakunta on osa Joensuun seurakuntayhtymää

Enon seurakunta on yksi Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän kuudesta seurakunnasta. Työntekijöitä seurakunnassa on tällä hetkellä kirkkoherran lisäksi viisi ja jäseniä noin 3 900. Seurakunnan edellinen kirkkoherra Armi Rautavuori jäi eläkkeelle 31.8.2021.

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli päätti kokouksessaan 26.11.2020, ettei Enon seurakunnan kirkkoherran virkaa julisteta haettavaksi vuoden määräaikana 1.9.2021–31.8.2022. Kapituli sai ratkaisunsa tueksi lausunnot sekä Enon seurakuntaneuvostolta että Joensuun seurakuntayhtymältä, jotka molemmat puolsivat virantäyttöprosessin siirtämistä vuodella eteenpäin. Tuomiokapituli julisti kirkkoherran viran haettavaksi kokouksessaan 8.9.2022.

Uutisia kirkkoherranvaalista

Tärkeitä päivämääriä