Pieni lapsi, yläosa rajattu pois, istumassa lattialla värikäs helistin kädessään.

Lapsille ja lapsiperheille

HUOM! Korona-rajoitusten vuoksi toiminnoissa muutoksia. Seuraa tiedotusta Uutiset -sivulta.

Elämä lasten kanssa on rikasta, monipuolista ja yllätyksiä täynnä. Seurakuntien lapsi- ja perhetyö on mukana jakamassa lasten kasvatusvastuuta kulkemalla vanhempien ja muiden kasvattajien rinnalla. Kristillinen arvomaailma antaa eväitä elämään ja kasvukokemuksia lapsille.

Seurakunnissa järjestetään lapsille monenlaista kasvua ja kehitystä tukevaa, turvallisuutta tuovaa toimintaa. Myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan tutustumaan toisiin vanhempiin ja saamaan tukea vanhempana olemiseen.

Seurakuntakohtaisen toiminnan löydät seurakuntien verkkosivuilta.

Varhaiskasvatuksen yhteistyö

Oman toiminnan ohella seurakunnat tekevät Joensuun kaupungin kanssa myös yhteistyötä, joka perustuu varhaiskasvatuslakiin ja varhaiskasvatussuunnitelmaan. Kaupungin hyvinvointilautakunnan kasvatus- ja opetusjaoston vuonna 2018 hyväksymän linjauksen mukaan päivähoidon katsomuskasvatuksen tavoitteena on edistää keskinäistä kunnioitusta ja ymmärrystä eri katsomuksia kohtaan sekä tukea lasten kulttuurisen ja katsomuksellisen identiteetin kehitystä.

Seurakunnat tukevat mielellään katsomuskasvatusta ja tutustuttavat lapsia kristilliseen kulttuuriin ja perinteisiin. Yhteistyö elää kirkkovuoden tahtiin ja varhaiskasvatuksen työntekijät voivat olla yhteyksissä seurakuntiin koska tahansa.