Hääyö-tapahtuma

Joensuun kirkko

Hääyö-tapahtuma Joensuun kirkossa. Tapahtumaan on mahdollista varata oma vihkiaika klo 16 alkaen. Aikoja on tarjolla puolen tunnin välein ja vihkivä pappi tavataan juuri ennen vihkimistä. Ajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikalle voi tulla kaksin, pienellä porukalla tai suurella suvulla. Joensuun kirkkoon voi tulla enintään 160 henkilöä. Vihkiminen on maksuton.

Avioliiton esteiden tutkinnan tulee olla tehtynä ennen vihkimistä ja todistus toimitetusta esteidentutkinnasta on oltava mukana vihkimisessä.
Tietoa esteidentutkinnasta ja linkin esteidentutkintaan löydät tästä: https://www.joensuunseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/avioliiton-esteiden-tutkinta.
Vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Kirkollisesti voidaan vihkiä myös sellainen pari, jossa toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon. Myös maistraatissa solmitun avioliiton siunaaminen on mahdollista.

Lisätiedot koskien avioliiton esteidentutkintaa Joensuun seurakuntien keskusrekisteristä,
p. 013 2635 305.
Vihkimistä koskevat lisätiedot pastori Hanna Pajariselta ajalla 30.6.-4.7. sekä 4.8. lähtien,
p. 050 3273 805.