Seimipolku - seimikokoelma Joensuun keskustassa

Joensuun keskustan näyteikkunat

Seimipolku on Joensuun keskustan näyteikkunoissa esillä olevien jouluseimien kokoelma.

Seimipolku toteutetaan vuosittain Joensuun evankelis-luterilaisen seurakunnan ja paikallisten yritysten yhteistyönä. Tänä vuonna seimet ovat esillä ajalla 26.11.2021-7.1.2022, nyt jo seitsemättä kertaa.

Seimikohteita on tänä vuonna 11. Mukana on aiemmilta vuosilta tuttuja yrityksiä ja yhteisöjä. Polku alkaa Taitokorttelin seimestä ja päättyy Joensuun hautausmaan kukkamyymälän ikkunaan. Seimipolun seimet ovat hyvin erilaisia ja ilmentävät seimiperinteen kansainvälistä moninaisuutta.

Ensimmäisen joulun tapahtumien kuvaaminen nukkehahmoin, kuvin, maalauksin, veistoksin ja näyttelemällä on vuosisatoja vanha kristillinen perinne. Seimiasetelmat ovat käsityöläisten taidonnäytteitä. Jeesus-lapsen seimen ympärillä ovat Maria ja Joosef sekä paimenia, enkeleitä, itämaan tietäjät, aasi ja härkä. Asetelmassa voi olla myös tavallisia kyläläisiä, erilaisia kotieläimiä, tähti, tietäjien kameleita ja norsuja.

Tervetuloa ulkoilukierrokselle!

Joensuun seurakunta