Ilmastonmuutosseminaari ja keskustelutilaisuus 1.7.

pe 1.7. klo 13.00

Muu tila

Ilmoittautuminen on päättynyt

13.00-15.00 Ilmastonmuutos etenee - oletko valmis? Suuri ilmastonmuutosseminaari ja keskustelutilaisuus Itä-Suomen yliopiston Carelia-salissa, Yliopistokatu 4.

Ilmastonmuutos etenee koko ajan, halusimmepa sitä tai emme. Mikä on tilanne globaalisti ja mitä se merkitsee meidän yksilöiden ja yhteisömme kannalta? Seminaarin tarkoituksena ei ole syyttää eikä etsiä syyllisiä, vaan ymmärtää kokonaisuutta ja löytää omia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Seminaarin painopisteenä on maatalous ja metsätalous. Ilmastonmuutoksen globaaleista
näkymistä ja Suomen tilanteesta kokonaisuudessa alustaa Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri, meteorologi ja FT Petteri Taalas Genevestä. Ympäristötutkija, dosentti Panu Pihkala Helsingin yliopistosta puhuu ilmastokysymysten suhteesta ihmismieleen, tunteisiin ja ihmisten vuorovaikutukseen. Paneeliin osallistuvat lisäksi Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) puheenjohtaja, maa- ja metsätieteiden tohtori Juha Marttila Simosta, Itä-Suomen yliopiston metsänhoitotieteen professori ja Suomen ilmastopaneelin jäsen Heli Peltola Joensuusta sekä ekologi ja evoluutiobiologi, FT Aura Raulo Oxfordista. Viimemainittu toimii myös paneelin puheenjohtajana.

Alustusten jälkeen myös osanottajilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Taloudellisesti seminaari järjestetään yhteistyössä Pohjois-Karjalan Sähkön ja MTK:n kanssa, joka vastaa klo 12.30 alkavasta kahvitarjoilusta. Vapaa pääsy.

.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Enon seurakunta, Joensuun seurakunta, Joensuun seurakuntayhtymä, Pielisensuun seurakunta, Pyhäselän seurakunta, Rantakylän seurakunta, Vaara-Karjalan seurakunta