Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Musiikkia hiljaiseen viikkoon ja pääsiäiseen – passiot ja iltamusiikit soivat kirkoissa, konsertteja myös Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi

Joensuun kirkon sisätiloja kuvattuna urkuparvelta alttarille päin.

Joensuun kirkko. Kuva: Joensuun seurakuntayhtymän viestinnän arkisto.

Joensuun ev.lut. seurakuntien tiloissa kuullaan palmusunnuntaina, hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä useita konsertteja. Tarjolla on sekä pienimuotoisempia hiljaisen viikon iltamusiikkitilaisuuksia että isoja passioteoksia. Myös sodasta kärsivän Ukrainan hyväksi järjestetään kaksi konserttia.

Passiot klassiseen ja gospeltyyliin

Klassisen musiikin suurteos, Johann Sebastian Bachin Johannes-passio, kuullaan Joensuun kirkossa ke 13.4. klo 18. Jeesuksen kärsimystietä kuvaavan teoksen esittävät Joensuun kaupunginorkesteri Matias Häkkisen johdolla, Canzonetta-kuoro Janne Piipposen johdolla, Nylandia Ensemble sekä solistit Henna-Mari Luolamo (sopraano), Sari Nordqvist (mezzosopraano), Jussi Salonen (tenori), Juha Eskelinen (baritoni), Kristian Mõjsnik (basso). Liput maksavat 25/23/5 € ja niitä voi hankkia Carelicumista ja Ticketmasterista. *

Jeesuksen kärsimystien äärelle pääsee pysähtymään myös Pielisensuun kirkossa ma 18.4. klo 15, kun suuri joukko nuoria ja aikuisia esittävät Tapani Nuutisen säveltämän ja Pekka Varosen sovittaman gospelpassion ”Katso, ihminen”.  Esityksessä ovat mukana Gospelpassiokuoro ja yhtye, Sadan enkelin kirkon kuoro Ilomantsista sekä Pielisensuun seurakunnan nuorten musiikkiryhmä Mosaiikki. Solisteina laulavat Matti Turunen, Katriina Nuutinen, Heidi Toivanen, Tellervo Paavilainen, Pekka Varonen, Mikko Juntunen ja Tapani Nuutinen. Teoksen johtaa Pekka Varonen. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 10 €.

Iltamusiikkeja ja kamarimusiikkia hiljaiseen viikkoon

Hiljaisen viikon lauluja ja rukouksia kuullaan ma 11.4. klo 19 Noljakan kirkossa. Konsertissa esiintyvät Elina Vitri (laulu) ja Atso Vänskä (kitara), kirkkoherra Katri Vilén on mukana lukemassa rukouksia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se välitetään myös suorana verkkolähetyksenä Toivon tähden -kanavalla YouTubessa. 

Taiga-kvartetti konsertoi pitkäperjantaina 15.4. klo 15 Rantakylän kirkossa. Kvartetti esittää Haydnin teoksen Seitsemän sanaa ristillä.

Lisäksi hiljaisen viikon iltamusiikkitilaisuudet järjestetään ma 11.4. klo 18 Tuupovaaran seurakuntatalolla, ti 12.4. klo 19 Pielisensuun kirkossa sekä ke 13.4. klo 18 Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla. Enon kirkossa järjestetään hiljaisen viikon musiikkihartaus ti 12.4. klo 18.

Konsertteja Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi

Joensuun kirkossa järjestetään palmusunnuntaina 10.4. klo 18 ja pääsiäismaanantaina 18.4. klo 19 konsertit Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi. 

Sunnuntain 10.4. konsertissa esiintyvät Anneli Hynninen (laulu), Jarmo Kuittinen (laulu), Liisa Karhu-Pearlman (viulu) ja Tuomas Pyrhönen (urut). Kolehti kerätään kirkon ovella olevaan koriin konsertin jälkeen. Tapahtuman tuotto käytetään Ukrainan sodan uhrien hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Maanantain 18.4. konsertissa esiintyvät laulaja Matti Turunen ja urkutaiteilija Tuomas Pyrhönen. Konsertin ohjelmistossa on mm. pääsiäisaikaan liittyvää kirkkomusiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelmien (5 €) tuotto ohjataan Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi. 

* Joensuun seurakunta on mukana järjestämässä Johannes-passio-konserttia ja osallistuu osaltaan konsertin kustannuksiin. Konsertti on pääsymaksullinen. Yleensä seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävät konsertit ovat maksuttomia. Tässä konsertissa esiintyy poikkeuksellisen laaja joukko ammattimuusikoita, joiden palkkioita lipunmyynnillä katetaan. 

Mon Apr 04 11:27:00 EEST 2022