Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Kaarlo-maskotti ja lastenhahmo Köppänen mukana Joensuun herättäjäjuhlilla heinäkuun alussa

ruskea-valkoinen, kankainen, ommeltu eläinhahmon pää

Joensuun herättäjäjuhlilla heinäkuun alussa seikkailevat paitsi tuhannet juhlavieraat, myös juhlamaskotti Kaarlo-saukko (kuvassa) ja jo aiemmilta juhlilta tuttu Henki-lehden lastensivun hahmo, Körttiörkki Köppänen. Nimen Merja-Leena Määttälän luomalle saukkomaskotille keksivät Uimaharjun päiväkerholaiset Enon seurakunnasta. Kaarlo tulee näkymään jo ennen kesää mm. herättäjäjuhlien some-kanavilla. 

Lapset ja lapsiperheet on 1.–3.7. pidettävillä juhlilla huomioitu monella tapaa. Juhlapaikalla Joensuun pesäpallostadionilla on leikkipaikka ja läheisessä Areenassa vauvala ja valvottu lastenhoitopaikka. Juhlakentän vieressä leikkimetsikkö odottaa seikkailijoita. Tarjolla on myös musiikkiohjelmaa lapsille ja perheille. Lisäksi mm. la 2.7. Joensuun kirkonmäellä toimii lasten ja koululaisten puuhapiste pomppulinnoineen. Myös nuorille on omaa ohjelmaa.

Herättäjäjuhlien ohjelman perusrungon muodostavat perinteisesti taivasalla pidettävät seurat. Joensuun pesäpallostadionista muodostuu suuri seuratupa, jossa enimmillään odotetaan olevan paikalla jopa 10 000 juhlavierasta. Koko viikonlopun aikana juhlien arvioidaan keräävän n. 20 000 osanottajaa. 

Varsinaisen ohjelman lisäksi on runsaasti oheisohjelmaa eri puolilla kaupunkia. Juhlien maistiaisia saadaan päivittäin Joensuun torilla. Runsasta kulttuuriohjelmaa on tarjolla kirkoissa, mm. Joonas Kokkosen ooppera Viimeiset kiusaukset esitetään kahdesti Joensuun kirkossa. Yliopistolla pidettävässä suuressa ilmastoseminaarissa pohditaan ilmastomuutosta erityisesti maa- ja metsätalouden näkökulmasta. Mukana ovat mm. Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri, meteorologi ja FT Petteri Taalas Genevestä ja ympäristötutkija, dosentti Panu Pihkala Helsingin yliopistosta.

Juhlia vietetään tunnuksella Lohduksi toisillemme. Juhlien järjestäjät pitävät nykyisessä maailmantilanteessa ja koronan vielä vaikuttaessa yli kaksi vuotta sitten valittua juhlateemaa entistä ajankohtaisempana. Mielenkiintoa Joensuun juhlia kohtaan lisää sekin, että kahdet aiemmat juhlat on jouduttu koronan takia pitämään etänä, mutta nyt voidaan kohdata kasvotusten. 

Tällä hetkellä juhlavalmisteluissa on päällimmäisenä talkoolaisten hankinta. Heitä tarvitaan jopa 1500 erilaisiin tehtäviin, mm. juhlaravintolan pyörittämiseen. Juhlien ohjelmasta, järjestelyistä ja talkoolaiseksi ilmoittautumisesta löytyy tiedot osoitteesta www.herattajajuhlat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Herättäjäjuhlien järjestäjinä toimivat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä. Vahvana yhteistyökumppanina on Joensuun kaupunki. 

Seuraa:

2022-04-29 10:09:44.0