Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Punaoranssilla taustalla tekstit uskottu, toivottu ja rakastettu sekä #seurakuntavaalit, Suomen ev.lut. kirkko

Seurakuntavaalien ehdokasinfo järjestettiin Rantakylässä – videotallenne ja diaesitys ovat nyt katsottavissa

24.5.2022 15.20

Joensuun ev.lut. seurakunnat järjestivät ehdokkuutta harkitseville seurakuntavaalien infotilaisuuden keskiviikkona 18.5. Rantakylän kirkossa. Tilaisuuden videotallenteen pääset katsomaan Toivon tähden -kanavalta YouTubesta. Tilaisuudessa esitetyn diaesityksen löydät täältä.

Tilaisuudessa käytiin läpi päätöksentekoa seurakunnissa, kokemuksia luottamushenkilönä toimimisesta, ehdolle asettumisen polkua sekä seurakuntavaalien viestintää. Puhujina tilaisuudessa olivat kirkkoherra Ville Ojala, seurakuntasihteeri Niina Komulainen, luottamushenkilö Petri Karvinen ja vaalikoordinaattori Anni Tuuva.

Mitkä seurakuntavaalit?

Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8000 uutta luottamushenkilöä. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän alueella toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan luottamushenkilöt Joensuun kuuden ev.lut. seurakunnan seurakuntaneuvostoihin sekä seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Seurakuntaneuvosto johtaa seurakunnan toimintaa ja yhteinen kirkkovaltuusto johtaa puolestaan seurakuntayhtymää. Ehdokkaaksi voi asettua molempiin vaaleihin tai vain toiseen.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä ja se päättyy 15.9.2022. Ennakkoäänestys on 8.–12.11.2022 ja varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022.

Lisätietoa vaaleista: https://www.joensuunseurakunnat.fi/seurakuntavaalit

Mitä tehdä, jos haluat asettua ehdolle?

Voit kysyä seurakuntasi ehdokaslistoista ja yhteyshenkilöistä seurakuntatoimistoista tai nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja etsiä itsellesi sopivan listan. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Joensuun seurakuntien vaalisivuilla.

Halutessasi voit myös perustaa oman valitsijayhdistyksen. Siihen löydät ohjeet seurakuntavaalien verkkosivuilta. Mikäli olet perustamassa valitsijayhdistystä, lähetä siitä lyhyt esittely ja yhteyshenkilön tiedot vaalikoordinaattori Anni Tuuvalle. Näin saat valitsijayhdistykselle näkyvyyttä Joensuun seurakuntien vaalisivuilla ja uudet ehdokkaat löytävät listat helposti.

Lisätiedot:
vaalikoordinaattori Anni Tuuva, anni.tuuva@evl.fi, p. 050 5730 882, Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä