Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Keltainen puukirkkorakennus taustalla, sivuilla kuusenoksia.

Rekrytointi: Kirkkoherra, Enon seurakunta

14.9.2022 08.59

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut haettavaksi Enon seurakunnan kirkkoherran viran. Eno on yksi kuudesta Joensuun seurakuntayhtymän seurakunnista. Enon seurakuntaan kuuluu kaksi taajamaa: Eno ja Uimaharju. Alueen väkiluku on 5000, joista seurakunnan jäseniä on 4000. Seurakunnassa työskentelee kahdeksan viran- tai toimenhaltijaa.

Kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka toimittaa Enon seurakunnan seurakuntaneuvosto.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittanut Suomen ev.lut. kirkon pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

Hakemukseen on liitettävä hyväksyttävä nimikirjanote, josta ilmenee esteettömyys hakea kirkkoherran virkaa, sekä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-lomake), josta tulee ilmetä, että sen käyttötarkoituksena on kirkkoherran viran hakeminen. Virkaan valitun tulee ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävä rikosrekisteriote, jonka laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä vaatii.

Kirkkoherran viran kelpoisuusvaatimuksista ja kirkkoherran tehtävistä säädetään kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä. Lisäksi Enon seurakunta on ilmoittanut, että Enon seurakunnan kirkkoherranviran erityisinä vaatimuksina korostuvat selkeä ja kirkon ykseyttä vaaliva teologinen ajattelu, sekä esihenkilö-, yhteistyö- ja mediataidot.

Hakuaika päättyy ma 10.10.2022 klo 15.00. Hakijoita pyydetään varautumaan tuomiokapitulin haastatteluun, joka pidetään to 27.10.2022 Kuopiossa. Haastatteluun kutsuttaville ilmoitetaan tarkempi ajankohta ja haastattelun toteuttamistapa. Osa hakijoista voidaan lähettää soveltuvuusarviointiin.

Virkaa haetaan KirkkoHR:n sähköisellä hakulomakkeella tästä linkistä (rekry.evl.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Verkkolomakkeella nimikirjanote liitetään Nimikirjanote -kohtaan ja lääkärintodistus liitetään Lääkärintodistus -kohtaan. Toissijaisesti hakemukset voi lähettää osoitteeseen Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli, PL 42, 70101 Kuopio.

Lisätietoja virasta antaa Enon seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Maiju Ahlholm, p. 050 531 2924 tai maiju.ahlholm@gmail.com (arkipäivinä yhteydenotot mielellään klo 15 jälkeen). Ohjeita verkkolomakkeen täyttämiseen antaa tuomiokapitulin notaari Janne Bovellan, p. 044 7050 604 tai janne.h.bovellan@evl.fi.