Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Kuvassa etualalla erityisdiakoni Tuula Mertanen seurakuntakeskuksen sisäänkäynnin edustalla, taustalla seur...

Erityisdiakoni Tuula Mertaselle diakonian kultainen ansiomerkki

19.9.2022 14.13

Joensuun seurakuntayhtymässä työskentelevä erityisdiakoni Tuula Mertanen sekä Namibiassa kehittämiskoordinaattorina työskentelevä Päivi Löytty saivat diakonian kultaisen ansiomerkin 16.9.2022 Kirkon diakonian päivien iltajuhlassa Kallion kirkossa Helsingissä.

Tuula Mertanen on uranuurtaja saavutettavuuden edistäjänä.

”Tuula Mertanen on tunnollinen ja esikuvallisesti työnsä hoitava, mutta myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vaikuttava. Tuula edustaa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa kansainvälisessä huonokuuloistyön verkostossa. Hän on Kirkon saavutettavuuden ja vammaisuuden neuvottelukunnan monivuotinen jäsen”, palkinnon perusteluissa todetaan. 

Koska Tuula itse on syntymästään kuuro ja viittomakielinen, ansiomerkki nostaa samalla esiin vammaisten ja viittomakielisten kirkon työntekijöiden vaikuttavuutta, monitahoista lahjakkuutta ja osaamista.  

Päivi Löytty puolestaan on kehittänyt kirkon toimintaa Namibiassa yli 20 vuoden ajan. Namibiassa kirkon työ on painottunut diakonisesti ja resurssit ovat pienet.

”Päivi Löytty on tarmokkaasti ja pitkäjänteisesti pitänyt esillä heikoimmassa asemassa olevien ihmisten avun ja tuen tarvetta sekä kehittänyt yhteisöllisellä työotteella uusia toimintatapoja ja vapaaehtoisverkostoja”, palkinnon perusteluissa todetaan. 

Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston Diakonia ja yhteiskunta -yksikkö myöntää kultaisen ansiomerkin tunnustukseksi henkilölle, joka on tehnyt pitkäaikaista ja ansiokasta työtä diakonian hyväksi kirkon, seurakunnan, diakonialaitoksen tai muun vastaavan yhteisön palveluksessa.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on ansioitunut tunnustusta ansaitsevalla tavalla pääsääntöisesti valtakunnallisella tasolla erityisesti heikoimmassa asemassa olevien auttamisessa ja hyvinvoinnin edistämisessä, uuden diakoniatoiminnan kehittämisessä ja järjestämisessä tai diakonian näkyvyyden vahvistamisessa.