Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Mika Törrö luennoi asunnottomien yön tapahtumassa - Kokemusasiantuntijoiden luentosarja saa jatkoa

fb-kansikuva tarinani sinulle.jpg

Joensuun Siniristi ry järjestää yhteistyössä Pielisensuun, Joensuun ja Rantakylän ev. lut. seurakuntien kanssa kokemusasiantuntijoiden Tarinani Sinulle III -luentosarjan Joensuuhun nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Luentosarjassa kuullaan kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja erilaisista elämäntarinoista, joita yhdistää tavalla tai toisella päihteet. Tämän vuoden puheenvuoroissa korostuu asunnottomuus sekä omaisten kokemukset.

Luentotilaisuudet järjestetään 17.10., 9.11., ja 7.12. Joensuun Pakkahuoneella (Rantakatu 2). Tilaisuuksissa on varattu aikaa myös yleisön kysymyksille sekä keskustelulle. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen. Tulethan paikalle vain terveenä. 

Luentosarjan ohjelma:

Maanantai 17.10: Mika Törrön tarina sekä paneelikeskustelu asunnottomuudesta (klo 16-19)

Klo 16-17.30 Mika Törrö on viisinkertainen Suomen vahvin ja yksi maailman vahvimmista miehistä. Hän on kansainvälinen kilpaurheilija ja vaikuttaja, joka elää omia unelmiaan todeksi raittiina ja hyvinvoivana. Aina ei kuitenkaan ole ollut näin. Tule kuulemaan Mikan voimaannuttava elämäntarina siitä, kuinka päihdeongelmaisen, vuosia vankilassa viettäneen ja asunnottomana eläneen on mahdollista muuttaa elämänsä suunta täydellisesti. Vuosittain 17.10. vietettävän YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän ja Asunnottomien yön teeman mukaisesti Mika kertoo tilaisuudessa erityisesti asunnottomuuskokemuksestaan ja siitä, mitä on olla asunnoton Joensuussa. 

Klo 17.30-17.45 Tauko

Klo 17.45-19.00 Luennon jälkeen tilaisuus jatkuu asunnottomuusteemalla paneelikeskustelun myötä. Paneelikeskustelussa kuullaan heitä, jotka työskentelevät päivittäin asunnottomien parissa sekä kokemusasiantuntijaa. Tilaisuudessa keskustellaan siitä mitä apua, tukea ja palveluja asunnoton voi Joensuussa saada sekä asunnottomuustyön haasteista. Voit osallistua sekä luennolle että paneelikeskusteluun tai vain jompaankumpaan. Paneelikeskustelussa ovat mukana Siun soten, eri yhdistysten, ev. lut. seurakunnan sekä Rikosseuraamuslaitoksen työntekijöitä sekä Mika Törrö kokemusasiantuntijana. 

Keskiviikko 9.11: Jaanan tarina (klo 16.30-18.30)

Jaanan omin sanoin: ”Olen äiti, jonka 18-vuotias tytär kuoli huumeisiin. Kolme vuotta epäuskoisuutta, pelkoa, vihaa, tuskaa, toivoa, kyyneleitä, onnentunteita, pettymystä ja kaikesta huolimatta suurta rakkautta, joka ei kuitenkaan riittänyt.”

Keskiviikko 7.12: Petran tarina (klo 16.30-18.30)

Petra puhuu kokemuksestaan alkoholistin läheisenä. Hän kertoo päihderiippuvuudesta ulkopuolisin silmin, riippuvuuden piirissä elämisestä sekä siitä, mikä auttoi häntä itseään selviytymään kaikesta. 
 

2022-10-13 13:52:00.0