Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Jouluseimipolku avautuu lauantaina 19.11.

Seimipolku www-kuvitus.jpg

Joensuun jouluseimipolku avataan ruutukaavalle tulevana viikonloppuna, lauantaina 19.11.2022. Seimipolku on Joensuun keskustan näyteikkunoissa esillä olevien jouluseimien kokoelma. Ekumeeninen jouluseimipolku toteutetaan vuosittain Joensuun evankelis-luterilaisen seurakunnan ja paikallisten yritysten ja yhteisöjen yhteistyönä.

Tänä vuonna jouluseimipolulla on nähtävillä jo kahdeksatta kertaa jouluseimiä eri puolilta maailmaa. Polku lähtee nyt uudesta paikasta, Fantasiapelit-liikkeen luota (Kauppakatu 17). Kaikkiaan seimipolulla on kierrettävänä 14 eri kohdetta, joista osa on uusia, yksityishenkilöiden lainaamia seimiä.

Seimiasetelmat ovat käsityöläisten taidonnäytteitä. Jeesus-lapsen seimen ympärillä ovat Maria ja Joosef sekä paimenia, enkeleitä, itämaan tietäjät, aasi ja härkä. Asetelmassa voi olla myös tavallisia kyläläisiä, erilaisia kotieläimiä, tähti, tietäjien kameleita ja norsuja.

Ensimmäisen joulun tapahtumien kuvaaminen nukkehahmoin, kuvin, maalauksin, veistoksin ja näyttelemällä on vuosisatoja vanha kristillinen perinne, jonka juuret löytyvät syvältä katolisesta Euroopasta. Vanhimmat joulun kuvaukset on löydetty Rooman katakombeista 300-luvulta, koteihin asetelmat tulivat 1500-luvulla.

Seimipolku on kuljettavissa loppiaiseen 6.1.2023 saakka. Seimipolulle voi myös digitaalisen karttasovelluksen kautta. Se löytyy osoitteesta https://play.seppo.io/Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Sovellukseen kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla sisään pelaajana, koodi 49C1BG.

Lisäksi seimipolun kartta ja tietoa polun varrelle kootuista seimiasetelmista löytyy Joensuun seurakuntien joulusivulta www.hoosianna.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne on koottu kaikki seurakuntien joulutapahtumat.

************

Korjattu 17.11.2022: Fantasiapelit-liikkeen osoite.

14.11.2022 16.50