Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Joensuun seurakuntien Joulukassikeräys käynnistyy 30.11. - Jouluiloa voi jakaa myös kukkalahjoituksin

Joulukassi.jpg

Joensuun ev.lut. seurakuntien Joulukassikeräys käynnistyy keskiviikkona 30.11. Keräyksellä tuetaan paikallisten vähävaraisten joulun viettoa jouluisilla ruokakasseilla tänä vuonna kymmenettä kertaa. Kasseja otetaan vastaan 14.12. saakka.

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla seurakuntiin vakiosisältöisiä joulukasseja, jotka diakoniatyöntekijät toimittavat avun tarpeessa oleville ennen joulua. Lahjoitettavien kassien arvo on noin 30 euroa. Kassit sisältävät mm. puuroriisiä, perunamuusijauhetta, säilykekeittoa ja kahvia. Mukana on myös jouluisia tuotteita kuten glögiä, pipareita ja joulusuklaata.

Joulukassien sisältö:

• puuroriisiä, perunamuusijauhe, säilykekeitto, säilykelihapullat tms., punajuuri- tai kurkkusäilyke, hedelmäcocktailsäilyke, glögi, kahvi, pipareita ja joulusuklaata.
  • lisäksi kassiin voi halutessaan sujauttaa jotakin näistä: tee, rusinat, pähkinät, kaakao, luumu- tai omenamarmeladi.
  • kassit säilytetään huoneenlämmössä, ja päiväysten tulee riittää joulun yli.

Joulukassien vastaanotto

• Joensuun seurakuntakeskus, Toimentupa (Kirkkokatu 28, kellarikerros), ma–to klo 9–15.30 ja pe klo 9–14.
  • Noljakan kirkko (Kervilänkuja 2), to 8.12. klo 15–18, ma 12.12. klo 10–13 sekä ke 14.12. klo 9–11.
  • Rantakylän kirkko, seurakuntatoimisto (Rantakylänkatu 2) ma–pe klo 9–12 sekä la 3.12. klo 11–13.
  • Pielisensuun kirkko, diakoniatoimisto (Huvilakatu 8 b) pe 2.12. klo 9–11 ja ke 7.12. klo 13–15.
  • Hukanhaudan seurakuntatalo (Lonikintie 18) tiistaisin klo 8.30–11 Huikopalan yhteydessä tai ottamalla yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, Merja Tuonoseen p. 050 3855 146, tai Katja Nuuhkariseen p. 050 550 8335.
  • Kiihtelysvaaran seurakuntatalo, seurakuntatoimisto (Tohmajärventie 31), ke ja pe klo 9–12.
  • Tuupovaaran seurakuntatalo, seurakuntatoimisto (Koulutie 10) ti ja to klo 9–12.
  • Hammaslahden seurakuntatalo (Hammaslahdentie 76), ma 5.12., ke–pe 7.–9.12. ja ma 12.12. klo 9–12.
  • Reijolan K-marketin aula (Mulonväylä 970) pe 9.12. klo 10–17.
  • Hammaslahden K-market (Lastaustie 1, Hammaslahti) ma 12.12. klo 10–17.
  • Säilyviä elintarvikkeita tai lahjakortteja voi tuoda jaettavaksi edelleen Pyhäselän alueen vähävaraisille diakoniatyön kautta.

Avun tarpeessa olevia voi tukea myös ostamalla lahjakortin valinnaisella summalla johonkin liikkeeseen ja toimittamalla sen seurakuntaan.

Lisäksi keräykseen voi osallistua tekemällä rahalahjoituksen verkossa. Joensuun ev.lut. seurakuntien diakoniatyö avaa 30.11.–26.12.2022 väliseksi ajaksi oman keräyksen osoitteeseen www.kotimaanapu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Keräyksen tuotolla voidaan täydentää saatuja joulukasseja, ostaa kasseja lisää tai antaa lahjakortteina joulun järjestämistä varten vähävaraisille.

Enossa kerätään kahvipaketteja, pipareita ja suklaata

Enossa ja Uimaharjussa jaetaan jouluiloa vähävaraisiin koteihin keräämällä kahvipaketteja, pipareita ja suklaata diakoniatyön joulukasseihin. Lahjoituksia otetaan vastaan Enon seurakuntatalolla (Enontie 30 A) tiistaina 29.11. kello 10–15 ja keskiviikkona 7.12. kello 13–16.

Joulukukkalahjoituksilla iloa yksinäisille

Joensuun ja Vaara-Karjalan seurakunnat tarjoavat mahdollisuuden lahjoittaa hyvää mieltä myös joulukukkien muodossa.

Joensuun seurakunta on mukana S-kukan järjestämässä Jouluiloa yksinäiselle -kampanjassa. Kampanjaan voi osallistua ostamalla 11 euron hintainen kukkavieminen S-kukan myymälästä tai verkkokaupasta osoitteesta s-kukka.ekukka.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Joensuun seurakunta toimittaa kestävistä ruukkukukista toteutetut jouluviemiset yksinäisille. Lahjoittaja voi kirjoittaa korttiin tervehdyksen, joka tuo saajalle tärkeän tunteen siitä, että joku ajattelee juuri häntä. Kukkalahjoituksia yksinäisille voi tehdä 10.12.2022 saakka.

Vaara-Karjalan seurakunta tekee yhteistyötä tuupovaaralaisten järjestöjen ja yrittäjien kanssa Lahjoita joulukukka lähimmäiselle -projektissa. Kukka ja Puoti -liikkeestä (Rekijoentie 4, Tuupovaara) voi ostaa noin 15 euron arvoisen joulukukan. Kukkien ostomahdollisuus alkaa viikolla 48 ja loppuu 15.12. tai kun 30 kukkalahjoituksen määrä tulee täyteen.

Vaara-Karjalan seurakunnan diakoniatyö ja Tuupovaara-Seura toimittavat kukat jouluviikolla 30 ennalta valitulle tuupovaaralaiselle Tuupovaaran käsityöläiset ry:n tekemän joulukortin ja SPR:n Tuupovaaran osaston lahjoittamien konvehtien kera. Osa kukista voidaan jakaa myös joillekin kiihtelysvaaralaisille jouluiloksi.

28.11.2022 09.47