Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Yhteinen kirkkoneuvosto: Tuupovaaraan suunnitteilla uusi siunauskappeli

kuvassa etualalla mikrofoni, taustalla ihmisiä, tekstinä Joensuun ev.lut. seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto

Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi eilisessä kokouksessaan Tuupovaaran siunauskappelin hankesuunnitelman. Tarkoitus on purkaa nykyinen vuonna 1964 rakennettu siunauskappeli, jossa on todettu laajoja rakenne-, kosteus- ja mikrobivaurioita. Vanhan rakennuksen paikalle suunnitellaan arkkitehtuurisesti näyttävä, noin 120 neliön kesäkappeli, jossa ei ole seiniä, vaan katettu massiivipuurunko ja vesikate. Lattia on luonnonkiveä. 

Kesäkappelia voidaan nimestään huolimatta hyödyntää siunauksissa ympärivuotisesti ottamalla lämpötila huomioon pukeutumisessa. Kylmimpinä aikoina siunaukset järjestetään kirkossa ja seurakuntatalolla. Uuden kappelin suunnittelutyöt on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden aikana ja rakentamisen aikatauluksi on suunniteltu kesää 2024. Arvioidut perustamiskustannukset ovat purkutöineen noin 200 000 euroa. 

Yhteinen kirkkoneuvosto vahvisti kokouksessaan myös hautapaikka- ja haudanhoitomaksut, Vaivion kurssikeskuksen hinnaston sekä kirkkojen ja muiden seurakuntatilojen vuokrahinnat vuodeksi 2023. 

Lisäksi yhteinen kirkkoneuvosto päätti valita Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojan virkaan Virpi Hyvärisen. Hyvärinen työskentelee tällä hetkellä Joensuun seurakuntayhtymään kuuluvassa Perheasiain neuvottelukeskuksessa vt. perheneuvojana. Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa maksuttomia palveluja parisuhdeongelmissa ja elämän kriisitilanteissa koko Pohjois-Karjalan alueella.

2022-12-09 09:48:00.0