Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Rauhankellot soivat tukea Ukrainalle Joensuussakin

rauhankellot.jpg

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle sodan syttymisen vuosipäivänä. Kirkonkellot soivat myös kaikissa Joensuun seurakuntien kirkoissa perjantaina 24.2.2023 klo 12.

Piispat kirjoittavat viestissään: Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen. Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa.

Olemme kutsuneet seurakuntia soittamaan kirkoissa rauhankelloja sodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12. Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta vuosipäivää seuraavana sunnuntaina ja edelleen tulevissa jumalanpalveluksissa sekä järjestetään rukoushetkiä ukrainalaisten tueksi.

Olemme myös rohkaisseet seurakuntia järjestämään tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa. Kannustamme kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille.

Rukousaineistot tarjoavat sanoja, joilla rukoilla rauhan puolesta (evl.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. “Herra, sinä valmistat meille rauhan.” (Jes. 26:12).

  • Pielisensuun kirkossa on rukoushetki ja mahdollisuus keskusteluun pe 24.2. klo 12–14.
  • Joensuun kirkko on auki pe 24.2. klo 18–19, jolloin sinne voi tulla sytyttämään kynttilän ja rukoilemaan rauhan puolesta. Pappi on paikalla.

17.2.2023 10.39