Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Keltaiset kuulutuslaput merkkinä – Joensuun hautausmaalla etsitään haudan hoidosta vastaavia omaisia

Hautausmaata, jossa hautakiviä, puita, taustalla kiviaita ja aidan takana kerrostaloja.

Joensuun hautausmaalla on kuulutettu hoitamattomia hautoja. Kuulutuslappuja on jaettu hoitamattomille haudoille lohkoille B1, B2, B4, B5, B8, B9, B10, B13, B15, B17, B18, B19, B20, B26 ja A1–7. Haudoille on jaettu keltainen kuulutuslappu. Keltaisten kuulutuslappujen tarkoitus on kiinnittää haudalla mahdollisesti vierailevien omaisten huomio. Jos merkittyjä hautoja ei kunnosteta 30. marraskuuta 2024 mennessä, Joensuun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto voi julistaa hautaoikeuden menetetyksi kirkkolain mukaisesti.

Niille hautaoikeuden haltijoille, joiden yhteystiedot ovat seurakuntayhtymän tiedossa, lähetetään tieto myös kotiin. Lisäksi hoitamattomien hautojen listaus löytyy Joensuun seurakuntien verkkosivuilta osoitteesta www.joensuunseurakunnat.fi/kuulutuksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija, joka on yleensä tehtävään nimetty vainajan omainen. Vastuu hautamuistomerkkien eli hautakivien kunnosta ja turvallisuudesta on hautaoikeuden haltijalla, jonka on huolehdittava esimerkiksi kallistuneen muistomerkin oikaisemisesta niin, ettei se aiheuta vahingon vaaraa.

Hoitamattomien hautojen kartoituksessa kiinnitetään ensisijaisesti huomiota kaatuneisiin ja kallistuneisiin muistomerkkeihin. Samalla tarkistetaan, että hauta on myös muilta osin hoidettu hautausmaan arvon mukaisella tavalla.

Haudan hoidon voi antaa maksua vastaan myös seurakuntayhtymän hautainhoitorahaston tehtäväksi. Hoitosopimukseen sisältyvät haudan nurmi- tai hiekkapinnan hoito sekä kukkien hankinta, istutus ja hoito.

Hautoja koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä Joensuun seurakuntayhtymän hautausmaan toimistoon, p. 013 263 5577, [email protected].

*******

Korjattu 2.11.2024: Kuulutuksen määräaika 30.11.2024, ei 30.9.2024.

1.11.2023 11.41