Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Mika Törrön ja Salla Romon keskustelusaarna iskelmämessussa Rantakylässä

Rantakylän kirkossa järjestetään sunnuntaina 25.10. klo 18 iskelmämusiikin tuomasmessu. Keskustelusaarnan messussa pitävät vast'ikään Suomen vahvin mies ja Suomen vahvin nainen -tittelit saavuttaneet kontiolahtelainen Mika Törrö ja joensuulainen pastori Salla Romo. Messua vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän teemalla.  

Suomalaisilla, eri vuosikymmeniltä peräisin olevilla iskelmillä ryyditetty tuomasmessu järjestetään Joensuussa nyt toista kertaa. Messun musiikista vastaa Gospelryhmä Arepa. Messua järjestävien kanttori Janne Piipposen ja pastori Hanna Pajarisen mukaan iskelmien lyriikoissa on paljon syvällistä, elämänmakuista pohdiskelua ja niitä voi hyvin lähestyä myös hengellisistä lähtökohdista.  

Messuun tuo erityistä mielenkiintoa myös se, että keskustelusaarnassa on mukana Suomen vahvimman miehen tittelin v. 2018, 2019 ja 2020 saanut Mika Törrö.  
- Mikan elämäntarina on upea selviytymistarina siitä, kuinka ihminen nousee päihdehelvetistä ja asunnottomuudesta huippu-urheilijaksi. Tulen kysymään Mikalta mm. sitä, että mikä sai hänet tekemään muutoksen ja kuinka se onnistui, kertoo keskustelusaarnaa johdatteleva pastori, Suomen vahvin nainen 2020 Salla Romo. 

2020-10-19 07:29:00.0