Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Joensuun seurakuntien toiminnassa muutoksia koronaepidemian kiihtymisvaiheen aikana

pino hengityssuojaimia pöydällä

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä haluaa toimia vastuullisesti tilanteessa, jossa Joensuu on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Seurakuntayhtymän johtoryhmä kokoontui tänään päättämään toimenpiteistä viikon 48 loppuun saakka. 

Kaikissa seurakuntayhtymän tilaisuuksissa noudatetaan Siun soten maskisuositusta, turvavälejä sekä hyvää käsihygieniaa. Jumalanpalvelukset pidetään toistaiseksi sanajumalanpalveluksina, jolloin niissä ei vietetä ehtoollista. 

Seurakuntien tiloissa voidaan järjestää konsertteja tilojen kapasiteetti, maskit, turvavälit ja käsihygienia huomioiden.

Viikonlopun tapahtumista peruuntuvat mm. Joensuun torin Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet sunnuntaina 22.11.2020. 

Seurakuntien säännöllinen ryhmätoiminta jää tauolle viikon ajaksi 23.11.–29.11.2020. Poikkeuksena ovat koululaisten iltapäiväkerhot, joiden toiminta jatkuu normaalisti. 

Seurakuntayhtymä ei toistaiseksi vuokraa omia tilojaan yli 20 henkilön tilaisuuksiin. Rajoitus on voimassa epidemian kiihtymisvaiheen aikana.

Ajankohtainen tieto seurakuntien toiminnasta ja perutuista tapahtumista päivitetään verkkosivuillemme.

Joensuun seurakuntien papit ja diakoniatyöntekijät auttavat ja tukevat joensuulaisia koronaepidemian aikana. Keskustelut seurakuntien työntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. 

20.11.2020 17.06