Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Yhteinen kirkkoneuvosto: Seurakuntayhtymän perheneuvojaksi valittiin Salla Ulvi-Altio

ruskea puinen kokousnuija pöydällä

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti valita Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojan virkaan 1.1.2021 alkaen Salla Ulvi-Altion. Ulvi-Altio on koulutukseltaan teologian maisteri ja työskentelee parhaillaan seurakuntayhtymän vs. perheneuvojana.

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista terapeuttista keskustelutukea parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyvissä kysymyksissä. Perheneuvojan virkaan haki määräaikaan mennessä 20 hakijaa, joista kuusi haastateltiin.

Pyhäselkään esitetään kokoaikaisen seurakuntapastorin viran perustamista

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Pyhäselän seurakunnan nykyinen osa-aikainen seurakuntapastorin virka lakkautettaisiin ja sen sijaan perustettaisiin kokoaikainen seurakuntapastorin virka 1.1.2021 alkaen.

Pyhäselkä on kasvava seurakunta, sillä sen alueella sijaitsevat Reijola ja Niittylahti, joille Joensuun väestönkasvu suuntautuu. Seurakunnan väestörakenne ja työn määrä edellyttävät kokoaikaista pappisresurssia. 

Lisäksi Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kävi lähetekeskustelun Herättäjäjuhlien järjestämisestä Joensuussa kesällä 2022. Alun perin Herättäjäjuhlat piti järjestää Joensuussa ensi kesänä. Koronapandemian vuoksi vuoden 2020 Herättäjäjuhlat Kauhavalla siirrettiin kuitenkin vuodella eteenpäin, joten myös Joensuun alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat. Lopullinen päätös siitä, järjestetäänkö Herättäjäjuhlia Joensuussa kesällä 2022, tehdään seuraavassa yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa 15.12.2020. 

24.11.2020 20.36