Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

ehtoollismaljat.jpg etualalla kuusi pientä metallista ehtoollismaljaa, taustalla joukko ihmisiä

Ehtoollista saa korona-aikana yksityisesti – seurakunnissa pohditaan parhaillaan myös jumalanpalvelusten turvallista avaamista

3.2.2021 10.21

Joensuun alueen ev.lut. seurakunnat tarjoavat seurakuntalaisille mahdollisuuden ehtoolliseen myös silloin, kun jumalanpalveluksiin osallistutaan verkossa. Yksityisen ehtoollisen saa ottamalla yhteyttä joko suoraan oman seurakunnan pappiin tai kysymällä lisätietoja seurakunnan toimistosta. Myös kotikäynnit ovat mahdollisia.

Joensuun alueen ev.lut. seurakunnissa pohditaan parhaillaan mahdollisuutta avata jumalanpalvelukset seurakuntalaisille turvallisesti. Ratkaisuja on mietittävä erityisen tarkasti, sillä seurakuntalaisten tarve kokoontua jumalanpalvelukseen ymmärretään, mutta halutaan myös toimia vastuullisesti ja taata seurakuntalaisten terveys ja turvallisuus. 

Päätöksiä jumalanpalvelusten järjestämisestä kirkoissa tehdään helmikuun aikana. Ratkaisuihin vaikuttavat Itä-Suomen aluehallintoviranomaisen ohjeet tilaisuuksien järjestämisestä. 

Seurakunnat ovat saaneet korona-aikana runsaasti yhteydenottoja, joissa on kaivattu mm. sielunhoidollisia keskusteluja. 

– Moni kaipaa ehtoollista ja keskustelukumppania tänä aikana. Olemme seurakunnissa tavoitettavissa, vaikka jumalanpalvelukset pidettäisiinkin turvallisuussyistä verkossa, sanoo Joensuun seurakunnan kirkkoherra Petri Rask.

Tukea ja apua saa edelleen Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijöiltä. Yhteyttä voi ottaa suoraan myös seurakuntien pappeihin, jotka keskustelevat mielellään seurakuntalaisten kanssa ja pyrkivät siten lievittämään korona-aikana yleistä yksinäisyyden tunnetta.