Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Yhteisvastuu-podcast herättelee keskustelua vanhusköyhyydestä 

YV2021 www.jpg

Yhteisvastuukeräys nostaa tänä vuonna esiin ikäihmisiä koskevan köyhyyden Suomessa ja kehittyvien maiden kriisialueilla. Teemaan voi tutustua Joensuun ev.lut. seurakuntien YouTube-kanavalla julkaistussa podcastissa, jonka ovat toteuttaneet sosionomiopiskelijat Sunny Palokangas ja Juuso Marjamaa. Podcast julkaistiin torstaina 11.3.2021. 

#enitenyllättiköyhyys-podcastissa keräystä, erilaisia lahjoitustapoja ja keräyksen teemaa lähestytään tietoiskuin sekä jututtamalla keräyksen kohderyhmään kuuluvaa vanhusta ja ikäihmisten parissa työskentelevää diakoniatyöntekijä Pauliina Martikaista. 

Podcastin tarkoitus on lisätä yhteiskunnallista keskustelua ja tuoda ilmiötä ihmisten tietoisuuteen, sekä kerätä varoja Yhteisvastuukeräykseen. 

Sunny Palokangas ja Juuso Marjamaa ovat kolmannen vuoden sosionomiopiskelijoita Karelia-ammattikorkeakoulussa. He toteuttivat podcastin osana opintoihin liittyvää harjoitteluaan Joensuun seurakunnassa. Podcast on toteutettu Joensuun seurakunnan, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistyksen yhteistyönä.

Podcast on kuunneltavissa Joensuun ev.lut. seurakuntien Toivon tähden -kanavalla YouTubessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki kanavalle).

Lisätietoja Yhteisvastuukeräyksestä ja Joensuun seurakuntien paikalliset keräystilit löytyvät osoitteesta www.joensuunseurakunnat.fi/yhteisvastuukerays.

12.3.2021 11.45