Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Kirkon keskikäytävä, alttari takaseinällä, penkit sivuilla, kuvan päällä oranssi alue, jossa teksti #rekry.

Rekrytointi: II kappalaisen virka, Joensuun seurakunta

6.4.2021 14.24

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli julistaa haettavaksi Joensuun seurakunnan II kappalaisen viran. Virka täytetään aikaisintaan 1.9.2021 alkaen.

Kappalaisen virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon suorittanut pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Virkaan valitun tulee olla Suomen ev.lut. kirkon konfirmoitu jäsen. Eduksi katsotaan seurakuntatyön johtamisen tutkinto.

Hakemukseen on liitettävä nimikirjanote kappalaisen viran hakua varten. Virkaan valitun tulee ennen virkamääräyksen saamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus sekä rikosrekisteriote, jonka laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä vaatii.

Joensuun seurakunnan seurakuntaneuvosto on todennut II kappalaisen viran erityistarpeina seuraavaa: ”Virkaan sisältyy normaalien papintöiden lisäksi vastuu keskustan piiristä ja sen aikuistyöstä ja sen kehittämisestä. Piirin toimintaa liittyy myös seurakunnan sateenkaarityö. Odotamme viranhaltijalta valmiutta verkostoituvan ja jalkautuvan työotteen kehittämiseen sekä avoimuutta toimia sateenkaarityössä. II kappalainen toimii kirkkoherran sijaisena, joten kirkon hallinnon tuntemus on suotavaa. Etsimme tehtävään motivoitunutta ja yhteistyökykyistä työntekijää, jolla on vahva osaamisen ja kehittämisen ote seurakuntapapin perustehtäviin sekä kokemusta ja osaamista kirkon aikuistyöstä. Arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja työyhteisötaitoja sekä viestintäosaamista.”

Virkasuhteeseen otettaessa voidaan määrätä kuuden kuukauden koeajasta.

Hakuaika päättyy 3.5.2021 klo 15.

Virkaan haetaan täyttämällä sähköinen hakemus oheisesta linkistä (oikotie.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Nimikirja liitetään sähköisessä hakulomakkeessa kohtaan Ansioluettelo.

Lisätietoja virasta antaa vs. kirkkoherra Salla Romo, salla.romo@evl.fi tai p. 050 3728 323 sekä Katri Vilen, katri.vilen@evl.fi tai p. 050 4665 789.

Ohjeita verkkolomakkeen täyttämisestä antaa tuomiokapitulin notaari Janne Bovellan, p. 044 7050 604 tai janne.h.bovellan@evl.fi.