Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Joensuun seurakuntayhtymä sai jatkoa ympäristödiplomille

vihreä tyylitelty risti ja tekstinä kirkon ympäristödiplomi

Kirkkohallitus on myöntänyt Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymälle Kirkon ympäristödiplomin vuosiksi 2021–2025. Ympäristödiplomi on seurakuntayhtymälle järjestyksessään jo kolmas viimeisten 11 vuoden aikana. Diplomin uusiminen edellytti laajan sisäisen ympäristökatselmuksen tekemistä vuonna 2020 ja seurakuntayhtymän ympäristöohjelman auditointia alkuvuodesta 2021. 

– Kun ympäristödiplomi kehitettiin, Joensuun seurakuntayhtymä oli lähes ensimmäisenä yhtymänä hakemassa diplomia. Olemme ymmärtäneet, että voimme toimia aktiivisesti ympäristömme hyväksi ja kantaa vastuumme luomakunnasta, sanoo seurakuntayhtymän ympäristötyöryhmän puheenjohtaja Virpi Kiviniemi

Kirkon ympäristödiplomin luovuttaa Joensuun seurakuntayhtymälle piispa Jari Jolkkonen 10.6.2021. Diplomin luovutus tapahtuu etäyhteydellä Kuopiossa järjestettävän tuomiokapitulin juhlaistunnon yhteydessä. 

Ympäristöasiat huomioidaan monella tasolla

Joensuun seurakuntayhtymän ympäristöohjelman auditoijien mukaan ympäristönäkökulmat ovat muotoutuneet seurakuntayhtymässä työntekijöiden jokapäiväisiksi toimintatavoiksi.

Erityismaininnan ansaitsevat ”ympäristöasioiden näkyvyys yhtymän seurakuntien jumalanpalveluselämässä lukuisina luontokirkkoina ja -tapahtumina, ympäristökasvatuksen monipuolisuus, vahva ympäristöasioiden huomiointi hautausmaiden hoidossa, panostukset kierrätykseen ja jätemäärien vähentämiseen sekä kiinteistönhoidon saavutukset tilojen käyttöasteen tehostamisessa”. Merkillepantavaa auditoijien mukaan on myös uusiutuvan energian käytön osuus energian kokonaiskulutuksessa.

Kirkon ympäristödiplomi on Kirkkohallituksen myöntämä todistus seurakuntayhtymälle, joka on sitoutunut kehittämään toimintaansa ympäristön kannalta jatkuvasti paremmaksi. Se on vapaaehtoinen järjestelmä, jonka avulla pyritään edistämään ympäristöasioiden hoitoa. 

Päätöksen ympäristödiplomin jatkokauden myöntämisestä Joensuun seurakuntayhtymälle teki Kirkkohallituksen virastokollegio 12.5.2021. 

2.6.2021 11.29