Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Katri Vilénin henkilökuva. Vilén katsoo hymyillen kameraan. Joensuun kirkkoherra Katri Vilén.  Kuva: KK-kuva.

Joensuun seurakunnan kirkkoherra Katri Vilén asetetaan virkaan sunnuntaina 29.8. 

23.8.2021 08.35

Joensuun seurakunnan kirkkoherraksi valittu Katri Vilén asetetaan virkaansa Joensuun kirkon messussa sunnuntaina 29.8.2021. Virkaan asettamisen toimittaa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.  

Jolkkonen toimii myös messun liturgina, saarnan pitää Katri Vilén. Messussa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia, ja se lähetetään suorana verkossa Joensuun seurakunnan YouTube-kanavalla. 

Messun jälkeen on vuorossa kirkkokahvit ja ohjelmaa kirkonmäellä. Musiikista vastaavat Ara Hayrabedian ja Elina Vitri. Lapsille on tarjolla pomppulinna, hattaraa ja popcornia. Kirkonmäen maksuton tilaisuus järjestetään säävarauksella.

Vilén odottaa tilaisuutta sekä seurakuntalaisten, työtovereiden ja yhteistyökumppaneiden näkemistä hyvillä mielin. Messussa kuullaan paljon Vilénille tärkeätä musiikkia.
- Tilaisuuden tärkein merkitys minulle on siinä, että puolestani rukoillaan. Se muistuttaa siitä, että työtä ei tarvitse tehdä yksin, vaikka johtajan paikka joskus yksinäiseltä tuntuukin. Monet ihmiset ovat tukena, kannustamassa ja tekemässä yhdessä. Se tuntuu tärkeältä.