Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Asiaviihdettä ajankohtaisista teemoista – Kirkkoraati keskustelee moniäänisesti

Pielisensuun kirkko kesäisessä auringonpaisteessa.

Seuraavan kerran Kirkkoraati on koolla 2.10. klo 16.30–18 Pielisensuun kirkolla teemalla ”Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi?”. Kuva: Joensuun seurakuntayhtymän viestintä

Pielisensuun kirkonmäellä kuullaan tänä syksynä kiinnostavaa keskustelua, kun Kirkkoraati kokoontuu kerran kuussa lauantaina ruotimaan ajankohtaisia aiheita.  

Raadin on tarkoitus tarjota faktapohjaista, sivistynyttä yhteiskunnallista keskustelua, jossa kirkko ja usko ovat läsnä luonnollisella tavalla. Tavoitteena on laadukas asiaviihde, jossa arvopohjaista keskustelua käydään rakentavasti erimielisinä.
- Tarkoituksena ei ole löytää oikeita vastauksia, vaan erilaisia tapoja hahmottaa käsiteltävää teemaa, avaa idean isä ja raadin puheenjohtaja Janne ”Rysky” Riiheläinen tapahtumakonseptin ideaa.

Seuraavan kerran Kirkkoraati on koolla 2.10. klo 16.30–18 Pielisensuun kirkolla teemalla ”Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi?”. Muut kokoontumispäivät ovat 6.11. klo 16.30–18 (poikkeuksellisesti Joensuun srk-keskuksessa) ja 4.12. klo 16.30–18.  

Raatilaisten taustat vaihtelevat herätyskristillisyydestä Setaan 

Kirkkoraati on neljän hengen vakiokokoonpano, joka yhdessä päättää käsiteltävän aiheen tai teeman. Raadin kokoonpanossa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että erilaiset näkökulmat ja katsomukset tulisivat keskustelussa edustetuiksi.

Joensuulainen kunta- ja seurakuntapoliitikko, musiikin lehtori Helena Hulmi (68 v.) kokee edustavansa raadissa ”aivan tavallista seurakuntalaista”. Herätyskristillistä näkökulmaa raatiin tuo joensuulainen rakennusinsinööri, pitkän linjan seurakunta- ja kirkkopoliitikko Heimo Karhapää (77 v.).  

Joensuun seurakunnan luottamushenkilö ja Pohjois-Karjalan Seta ry:n puheenjohtaja Iiris Lehdolle (41 v.) läheisiä teemoja ovat mm. oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä luonnosta huolehtiminen. Puhetta johtava joensuulainen viestintäalan monitoimija Janne Riiheläinen (55 v.) tunnetaan aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän toimii myös kirkon luottamushenkilönä. 

Yhtenä osana puolentoista tunnin keskustelua on Pielisensuun seurakunnan aikuistyön pappi Antti Kyytsösen vastuulla oleva ”Mitä Raamattu sanoo tästä?” -osio. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun yleisökysymysten ja -kommenttien muodossa.

Kirkkoraati on seurattavissa maksutta paikan päällä ja striimattuna Toivon tähden -kanavalla YouTubessa, jossa tilaisuus on nähtävänä kahden viikon ajan myös tallenteena. 

27.9.2021 14.46