Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Yhteinen kirkkoneuvosto: Vuoden 2022 talousarviossa varaudutaan myös herättäjäjuhlien ja seurakuntavaalien järjestämiseen

mikrofoni etualalla, takana ihmisiä, kuvan päällä teksti Joensuun ev.lut. seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli tiistai-illan kokouksessaan Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän vuoden 2022 talousarviota ja toimintasuunnitelmaa. Ensi vuonna kirkollisveroja arvioidaan kertyvän 10,8 miljoonaa euroa, kun arvio kuluvan vuoden verotulokertymästä on 10,9 miljoonaa euroa. Verotulokertymään vaikuttaa kirkon jäsenmäärän väheneminen. Joensuussa jäsenmäärän vähenemistä kompensoi positiivinen muuttoliike ja etenkin opiskelijoiden määrän kasvu kaupungissa. 

Ensi vuoden talousarvion mukaan ulkoisten toimintakulujen loppusumma on 12,5 miljoonaa euroa (2021: 11,7 miljoonaa euroa), josta henkilöstökulujen arvioidaan olevan noin 8,0 miljoonaa euroa. Talousarviossa varaudutaan normaalien toimintakulujen lisäksi myös heinäkuun herättäjäjuhliin ja marraskuun seurakuntavaaleihin. 

Ensi vuoden investointeihin Joensuun seurakuntayhtymässä on varattu noin 2,6 miljoonaa euroa, josta yli puolet muodostuu Kiihtelysvaaran kirkon rakennushankkeeseen sitoutuvista kuluista. Merkittävimmät vuoden 2022 aikana valmistuvat investointihankkeet ovat Utran kirkon julkisivun ja vesikaton maalaus sekä Tuupovaaran kirkon julkisivujen maalaus. Molempien kohteiden aikataulu riippuu museoviraston ja kirkkohallituksen käsittelyajoista. 

Talousarviosta ja toimintasuunnitelmista antavat lausuntonsa vielä Enon, Joensuun, Pielisensuun, Pyhäselän, Rantakylän ja Vaara-Karjalan seurakuntaneuvostot. Talousarvion vahvistaa yhteinen kirkkovaltuusto joulukuussa 2021.

Joensuun hautausmaalle suunnitteilla uusi toimisto- ja huoltorakennus

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan myös Joensuun hautausmaalle suunnitellun uuden toimisto- ja huoltorakennuksen suunnitelmaa. Hanketyöryhmän suunnitelmassa esitetään purettavaksi nykyinen työkeskus, kylmä varastorakennus, kukkamyymälä sekä kasvihuone. Tilalle rakennettaisiin mm. lämmin toimistorakennus ja kaksi varastorakennusta. Hankkeen kustannusarvio on noin 3,4 miljoonaa euroa ja alustavan aikataulun mukaan rakennustöihin voitaisiin päästä keväällä 2023. 

Tilojen uudisrakentaminen mahdollistaisi rakennusten uudelleen sijoittelun, nykyisen parkkialueen parantamisen ja liikennöinnin selkeyttämisen. Ristinkappelin liittymä tulee jäämään joka tapauksessa pois käytöstä Joensuun kaupungin uudistaessa Koulukadun risteystä. Tehdyn liikenneselvityksen mukaan paras vaihtoehto olisi ohjata hautausmaan moottoriajoneuvoliikenne alueelle yhdestä Rauhankadun liittymästä.

Päätöksen hankkeesta tekee yhteinen kirkkovaltuusto.

26.10.2021 19.36