Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Jouluradio on täällä taas – paikallisen kuuluvuuden tarjoaa Joensuun ev.lut. seurakunnat 

Kuva retroradiosta ja kaseteista.

Kuva: Jani Laukkanen.

Jouluradion nettikanavat ja FM-taajuudet ovat käynnistyneet tälle vuodelle tänään 1.11.2021.  

Joensuussa pääkanava soi radiossa taajuudella 100,7 MHz. Verkossa Jouluradion kanavaperheeseen kuuluu pääkanavan lisäksi yhdeksän eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa. 

Jouluradio on evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteinen joulumusiikkimedia, joka soi 27 lähettimen voimin ympäri Suomen. Joensuussa Jouluradion kuuluvuuden tarjoaa Joensuun ev.lut. seurakunnat. Jouluradio on osa helsinkiläistä Kirkko ja kaupunki -mediaa. 

Tämän vuoden teemana nostalgia ja retroilu 

Tänä vuonna Jouluradiossa on teemana menneiden vuosikymmenten nostalgia: kaikkinainen retroilu, kaiho ja kaipuu, mutta aina ilon kautta. 

”Poikkeustilan jälkeen ihmisillä on kaipuu vanhoihin ja hyviin aikoihin. Tämän vuoksi Jouluradion soittolistoilla kuullaan tällä kaudella nostalgiaa ja retroa. Meillä soi eri aikakausien joulusuosikkeja eli kaikkien aikojen joulumusiikkia”, sanoo Jouluradion tuottaja-toimittaja Katri Saarela, joka on myös Jouluradion uusi kanavaääni. 

Joulumusiikki vie Saarelan hetkiin ja tilanteisiin, joita ei saa enää takaisin. Samalla joululaulut ovat ovelasti elämässä kiinni luomassa uusia muistoja. Muistojen joulu onkin uusi ohjelma, jossa soitetaan kuuntelijoiden toivomia nostalgisia ja muistoja kirvoittavia joululauluja. Muistojen joulu soi pääkanavalla lauantaisin 6.11.-25.12. klo 14 ja uusintana klo 18. 

Mistä on hyvä joululaulu tehty? 

Tänä vuonna suosittuja musiikkivideoita tekevä tubettaja Heikki Ranta Pipo Productions Oy:stä on pureutunut Jouluradion aloitteesta joulumusiikin pehmeään ytimeen. Ranta analysoi videoillaan tunnettujen suomalaisten artistien tai bändien kappaleiden toistuvia ja tunnistettavia ominaisuuksia, joiden perusteella hän säveltää ja sanoittaa uuden kappaleen, joka on tyyliltään kuin suoraan videon aiheena olevan artistin tuotannosta.  

Nyt Rannan videon on aiheena joulumusiikki ja Jouluradion kuuntelijat saavat todistaa uuden joululaulun syntymää: 

”Toistuvien elementtien löytäminen musiikissa on minulle aina yhtä hauskaa puuhaa. Nyt lähdemateriaalia oli loputtomasti, mikä oli samalla haaste kuin helpotuskin. Äänitysvaiheessa kellojen ja kulkusten nauhoittaminen ja soitto oli erityinen ilo!”, Heikki Ranta kuvaa. 

Katso lopputulos tästä: Näin tehdään joululaulu

Jouluradio löytyy verkosta osoitteesta www.jouluradio.fi.

1.11.2021 10.29