Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Kato mua -tapahtuma juhlistaa lapsen oikeuksia – luvassa keppariratsastusta, Katajan tähtipelaajien donkkauksia ja mysteerilaatikon arvoituksia 

Piirroskuvat tytön ja pojan kasvoista sekä teksti

Joensuun ev.lut. seurakunnat juhlistavat Lapsen oikeuksien viikkoa Kato mua -perhetapahtumalla lauantaina 20.11.2021. 

Tapahtumassa voi nähdä muun muassa Katajan koripallojoukkueen tähtipelaajien donkkauksia, ratkoa mysteerilaatikon arvoituksia, askarrella, tanssia, ratsastaa keppariradalla, saada upean lettikampauksen, valmistaa välipalaa ja touhuta Moottoripajan koneiden kanssa.

Alakouluikäisten perheille suunnattu tapahtuma alkaa klo 12 kirkkohetkellä Joensuun kirkossa, jossa jaetaan myös tapahtumarannekkeet. Rannekkeella pääsee maksutta mukaan Yhteiskoulun lukion tiloissa klo 13-16 avoinna oleviin toimintapisteisiin, joita on tarjolla lähes 20. Rannekkeita on jaossa myös Yhteiskoulun lukion ovella klo 13 alkaen.  

Kato mua -tapahtuman yhteydessä vietetään myös kymppisynttäreitä, eli tarjolla on omaa ohjelmaa tänä vuonna 10 vuotta täyttäville lapsille perheineen. Lisäksi kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on paikalla kuulemassa lasten ajatuksia siitä, miten Joensuusta saataisiin vielä vähän parempi paikka lapsille.

Tapahtumassa julkistetaan myös Kato mua -kuvataidekilpailun voittajat ja kunniamaininnat. Kilpailuun kutsuttiin syksyn aikana kaikkia joensuulaisia alakouluikäisiä lapsia. Kilpailutöiden aiheena oli ”Miten voin olla hyvä kaveri itselle ja toisille?”. Kilpailun finaalivaiheessa on mukana peräti 150 työtä. 

Lapsen oikeuksien viikon teemana ”Mulla on väliä, sulla on väliä”

Kato mua -tapahtuma järjestetään Joensuussa joka toinen vuosi Lapsen oikeuksien viikolla loppusyksystä, nyt viidettä kertaa. Tänä vuonna viikkoa vietetään 15.–21.11.2021 teemalla ”Mulla on väliä, sulla on väliä”. Keskiössä on lapsen oikeus hyvään kohteluun. 

Tapahtuman järjestää Joensuun ev.lut. seurakunnat yhteistyössä Lasten ja nuorten keskus ry:n, Kuopion hiippakunnan sekä useiden joensuulaisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa.

Tarkat ohjelmatiedot ja kuvataidekilpailun finaalityöt löytyvät osoitteesta www.katomua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

8.11.2021 09.39