Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti Joensuun seurakuntayhtymän talousarvion ja toimintasuunnitelman

mikrofoni etualalla, takana ihmisiä, kuvan päällä teksti Joensuun ev.lut. seurakuntien yhteinen kirkkovaltu...

Yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti tiistai-illan kokouksessaan Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän vuoden 2022 talousarvion ja toimintasuunnitelman. Ensi vuonna kirkollisveroja arvioidaan kertyvän 10,8 miljoonaa euroa, kun arvio kuluvan vuoden verotulokertymästä on 10,9 miljoonaa euroa. Ensi vuoden talousarvion mukaan ulkoisten toimintakulujen loppusumma on 12,5 miljoonaa euroa (2021: 11,7 miljoonaa euroa), josta henkilöstökulujen arvioidaan olevan noin 8,0 miljoonaa euroa. Talousarviossa varaudutaan normaalien toimintakulujen lisäksi myös heinäkuun herättäjäjuhliin ja marraskuun seurakuntavaaleihin. 

Ensi vuoden investointeihin Joensuun seurakuntayhtymässä on varattu noin 2,6 miljoonaa euroa, josta yli puolet muodostuu Kiihtelysvaaran kirkon rakennushankkeeseen sitoutuvista kuluista. Merkittävimmät vuoden 2022 aikana valmistuvat investointihankkeet ovat Utran kirkon julkisivun ja vesikaton maalaus sekä Tuupovaaran kirkon julkisivujen maalaus. Molempien kohteiden aikataulu riippuu museoviraston ja kirkkohallituksen käsittelyajoista. 

Joensuun hautausmaalle rakennetaan uusi toimisto- ja huoltorakennus

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi myös Joensuun hautausmaalle tulevan uuden toimisto- ja huoltorakennuksen suunnitelman. Hanketyöryhmän laatiman suunnitelman mukaan hautausmaalta puretaan nykyinen työkeskus, kylmä varastorakennus, kukkamyymälä sekä kasvihuone. Tilalle rakennetaan mm. lämmin toimistorakennus ja kaksi varastorakennusta. 

Tilojen uudisrakentaminen mahdollistaa rakennusten uudelleensijoittelun, nykyisen parkkialueen parantamisen ja liikennöinnin selkeyttämisen. Ristinkappelin liittymä tulee jäämään joka tapauksessa pois käytöstä Joensuun kaupungin uudistaessa Koulukadun risteystä. Tehdyn liikenneselvityksen mukaan paras vaihtoehto on ohjata hautausmaan moottoriajoneuvoliikenne alueelle yhdestä Rauhankadun liittymästä. 

Hankkeen kustannusarvio on noin 3,4 miljoonaa euroa. Alustavan arvion mukaan rakennustyöt aloitetaan toukokuussa 2023 ja ne kestävät noin vuoden.

2021-12-14 20:30:00.0