Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Joensuun hautausmaalla poikkeava liikennejärjestely jouluna – haudoilla kävijöitä muistutetaan myös paloturvallisuudesta

Joensuun hautausmaan kartta, johon merkitty punaisilla nuolilla poikkeuksellinen ajoreitti: sisäänajo parkk...

Joulun aikana monien perinteisiin kuuluu läheisten haudoilla käyminen. Joensuun hautausmaalla (Rauhankatu 4) pyritään vähentämään ruuhkia muuttamalla alueen liikennejärjestelyjä. 
 
Torstaista 23.12.2021 alkaen Ristinkappelille ja sen parkkipaikoille vievä tie muutetaan yksisuuntaiseksi. Sisääntulo parkkipaikoille tapahtuu Rauhankadulta. Parkkipaikoilta ja Ristinkappelilta poistutaan Teollisuuskadulle. 

Poikkeavat liikennejärjestelyt Joensuun hautausmaalla ovat käytössä maanantaihin 27.12.2021 saakka. Liikenteen yksisuuntaisuutta ohjaamaan laitetaan liikennemerkit. 
 
Jouluaaton odotetaan olevan vilkkain päivä Joensuun hautausmaalla. Myös Joensuun seurakuntayhtymän muilla hautausmailla voi syntyä ajoittain ruuhkaa parkkipaikoille. Hautausmaalla kävijöille toivotaan joulumieltä ja reilusti malttia mukaan. 
 
Hautausmaalle kynttilöitä vieviä ihmisiä muistutetaan myös varovaisuudesta tulen kanssa. Etenkin muistelupaikoille kertyy jouluna satoja kynttilöitä. Liian lähekkäin asetelluissa kynttilöissä on allaspalon vaara. Palovaaran vuoksi roihut ovat muistelupaikoilla kokonaan kiellettyjä.

Thu Dec 16 15:07:04 EET 2021