2022 Yhteisvastuukeräyksen teema on lasten ja nuorten auttaminen

Yhteisvastuu (yhteisvastuu.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä on vuosittain toteutettava kirkon suurkeräys, joka alkaa helmikuussa. Tänä vuonna keräyksen teemana on koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen Suomessa ja maailmalla.

Kampanjassa nostetaan erityisesti esiin noin 15–19 -vuotiaat nuoret, jotka ovat kokeneet yksinäisyyttä ja ahdistusta etäopiskelun ja eristäytymisen aiheuttamien haasteiden vuoksi. Koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa. Yhteisvastuun kotimaisena kumppanina on Lasten ja nuorten keskus (lastenjanuortenkeskus.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa kehitetään ja laajennetaan muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa uusille paikkakunnille sekä uutuutena myös kouluihin. KouluSaappaassa koulun arkeen ja välitunneille tuodaan turvallisia aikuisia lisäkorviksi ja kannustajiksi. Uraauurtava verkossa tapahtuvan etsivän nuorisotyön toimintamalli NettiSaapas toimii valtakunnallisesti. Vapaaehtoiset NettiSaappaan aikuiset etsivät kuuntelijaa kaipaavia nuoria sosiaalisen median eri alustoilla keskustellen, auttaen ja tukien. Varoilla kehitetään ja laajennetaan myös Moottoripaja- sekä perheystävätoimintaa.

Seurakuntien keräystuotosta 20 prosenttia jää käytettäväksi oman seurakunnan alueella. Toiset 20 prosenttia ohjataan valtakunnalliseen toimintaan. Yhteisvastuun tuotosta 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon UlkomaanavunLinkki avautuu uudessa välilehdessä katastrofirahaston kautta.

Yhteisvastuukeräystä tukevien tapahtumien järjestäminen on tänäkin keväänä epävarmaa. Keräykseen voi kuitenkin osallistua esimerkiksi lahjoittamalla rahaa suoraan.

Seurakunnat järjestävät keräyksen aikana lipaskeräyksiä. Lisäksi listakerääjät keräävät rahaa kiertämällä kotiovilla. Listakerääjillä on mukanaan keräystunnuksin varustettu keräyslipas. Voit ilmoittautua itsekin kerääjäksi, ota silloin yhteyttä kotiseurakuntaasi tai ilmoittaudu tehtävään www.vapaaehtoistyo.fi/joensuuLinkki avautuu uudessa välilehdessä -sivulla.

Tee MobilePay-lahjoitus

Joensuun ev. lut. seurakuntien MobilePay-numerot

• Joensuu: 54087
  • Pielisensuu: 36548
  • Rantakylä: 51705
  • Pyhäselkä: 82782
  • Eno: 51264
  • Vaara-Karjala: 72984

Maksa verkkopankin kautta

Oheisten linkkien kautta pääset lahjoittamaan keräykseen haluamasi summan  valitsemasi seurakunnan kautta.

Lahjoita tekstiviestillä

• Lähetä tekstiviesti APU5 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 5 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU10 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 10 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 20 euroa.

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi; Ahvenanmaalla ÅLR 2021/8126 31.12.2022 asti.