Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys (yhteisvastuu.fi) alkoi helmikuussa. Keräyksellä tuetaan tänä vuonna vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Yhteisvastuun tuotosta 40 prosenttia jää Suomeen. Seurakunnat käyttävät puolet kotimaan osuudesta vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin. Toinen puolikas käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Keräyksen kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukitoimet käynnistyvät vuonna 2021.

Keräysvaroilla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Yhteisvastuuvaroilla halutaan luoda paikkoja, joissa lasten ja perheiden keskinäinen tuki vahvistuu.

Yhteisvastuun tuotosta 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on tärkeää silloin, kun vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Seurakunnat järjestävät keräyksen aikana lipaskeräyksiä kauppaliikkeissä. Lisäksi listakerääjät keräävät rahaa kiertämällä kotiovilla. Listakerääjillä on mukanaan keräystunnuksin varustettu keräyslipas. Voit ilmoittautua itsekin kerääjäksi, ota silloin yhteyttä kotiseurakuntaasi tai ilmoittaudu tehtävään www.vapaaehtoistyo.fi/joensuu -sivulla.

Keräystä voi tukea myös osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, joissa kerätään varoja Yhteisvastuun hyväksi. Näistä löydät tietoa Kirkkotie -lehdestä sekä tapahtumakalenteristamme.

Tee MobilePay-lahjoitus

Joensuun ev. lut. seurakuntien MobilePay-numerot

• Joensuu: 54087
  • Pielisensuu: 36548
  • Rantakylä: 51705
  • Pyhäselkä: 82782
  • Eno: 51264
  • Vaara-Karjala: 72984

Maksa verkkopankin kautta

Oheisten linkkien kautta pääset lahjoittamaan keräykseen haluamasi summan  valitsemasi seurakunnan kautta.

Lahjoita tekstiviestillä

• Lähetä tekstiviesti APU5 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 5 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU10 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 10 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 20 euroa.