Yhteisvastuukeräys 2020

Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vanhemmuutta

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2.2.2020. Keräyksellä tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta 40 prosenttia jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot käynnistyvät vuoden 2021 alusta eteenpäin.

Yhteisvastuun tuotolla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Erityisesti kaivataan lisää matalan kynnyksen apua vanhemmuuden arkeen. Monista arjen haasteista selviää, jos on toimivia verkostoja, ystävien ja läheisten tukea. Yhteisvastuuvaroilla halutaan luoda paikkoja, joissa lasten ja perheiden keskinäinen tuki vahvistuu.

Yhteisvastuun tuotosta 60 prosenttia  ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Seurakunnat järjestävät keräyksen aikana lipaskeräyksiä kauppaliikkeissä, lisäksi listakerääjät käyvät keräämässä rahaa kotikierroksilla. Listakerääjillä on mukanaan keräystunnuksin varustettu keräyslipas. Voit myös ilmoittautua itse kerääjäksi, ota silloin yhteyttä kotiseurakuntaasi tai ilmoittaudu tehtävään www.vapaaehtoistyo.fi/joensuu -sivulla.

Edellä mainittujen lisäksi keräystä voi tukea osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, joissa kerätään varoja Yhteisvastuun hyväksi. Näistä löydät tietoa Kirkkotie -lehdestä sekä tapahtumakalenteristamme.

Tee MobilePay-lahjoitus

Joensuun ev. lut. seurakuntien MobilePay-numerot

• Joensuu: 54087
  • Pielisensuu: 36548
  • Rantakylä: 51705
  • Pyhäselkä: 82782
  • Eno: 51264
  • Vaara-Karjala: 72984

Maksa verkkopankin kautta

Oheisten linkkien kautta pääset lahjoittamaan keräykseen haluamasi summan  valitsemasi seurakunnan kautta.

Lahjoita tekstiviestillä

• Lähetä tekstiviesti APU5 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 5 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU10 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 10 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 20 euroa.