Joensuun seurakuntien hautausmaat löytyvät kaupunkialueella ja maaseudulla

Joensuun seurakunnilla on käytössään kahdeksan hautausmaata. Kaupunkialueella niistä sijaitsee kolme (Joensuu, Kettuvaara ja Utra), muut hautausmaat sijaitsevat Joensuun pitäjäalueilla Enossa, Hoilolassa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä sekä Tuupovaarassa.

Joensuun seurakuntayhtymän kaikilta hautausmailla on sekä uurna- että arkkuhautoja. Vainajan tuhkat on mahdollista haudata myös muistolehtoon, joita löytyy Joensuun, Pyhäselän ja Enon hautausmailta. Joensuun hautausmaalla sijaitsevat myös tunnukseton hauta-alue sekä islamilainen hautausalue. Ortodoksisella seurakunnalla on alueen yhteydessä oma hautausmaa.

Vainajien siunaamiseen käytettäviä kappeleita löytyy Joensuun ja Tuupovaaran hautausmailta.

Huomaa poikkevat liikennejärjestelyt Joensuun hautausmaalla vuonna 2023

HUOM! Joensuun hautausmaan toimisto- ja huoltorakennusten rakennusurakka sekä samanaikainen kadunrakennustyö Rauhankadun ja Koulukadun risteyksessä aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyitä vuoden 2023 aikana. Liikenne- ja kulkujärjestelyt muuttuvat alueella töiden etenemisen mukaan ja alueen opasteisiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Huomioitavaa on, että Rauhankadun varrella sijaitsevat parkkipaikat eivät ole käytössä. Hautausmaan parkkipaikat sijaitsevat Ristinkappelilla ja Ristinkappelille vievän tien varrella. 

Ristinkappelille tullaan kulkemaan rakennustöiden aikana Koulukadun ja Rauhankadun risteyksen tilapäisestä kiertoliittymästä Vanamokadun kohdalta.