Hautausmaat

Joensuun seurakunnilla on käytössään kahdeksan hautausmaata. Kaupunkialueella niistä sijaitsee kolme (Joensuu, Kettuvaara ja Utra), muut hautausmaat sijaitsevat Joensuun pitäjäalueilla Enossa, Hoilolassa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä sekä Tuupovaarassa.

Joensuun seurakuntayhtymän kaikilta hautausmailta on valittavissa sekä uurna- että arkkuhautoja. Vainajan tuhkat on mahdollista haudata myös muistolehtoon, joita löytyy Joensuun, Pyhäselän ja Enon hautausmailta. Joensuun hautausmaalla sijaitsevat myös tunnukseton hauta-alue sekä islamilainen hautausalue. Ortodoksisella seurakunnalla on alueen yhteydessä oma hautausmaa.

Vainajien siunaamiseen käytettäviä kappeleita löytyy Joensuun, Enon ja Tuupovaaran hautausmailta.