Joensuun seurakuntien hautausmaat löytyvät kaupunkialueelta ja maaseudulta

Joensuun seurakunnilla on käytössään kahdeksan hautausmaata. Kaupunkialueella niistä sijaitsee kolme (Joensuu, Kettuvaara ja Utra), muut hautausmaat sijaitsevat Joensuun pitäjäalueilla Enossa, Hoilolassa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä sekä Tuupovaarassa.

Joensuun seurakuntayhtymän kaikilta hautausmailla on sekä uurna- että arkkuhautoja. Vainajan tuhkat on mahdollista haudata myös muistolehtoon, joita löytyy Joensuun, Pyhäselän ja Enon hautausmailta. Joensuun hautausmaalla sijaitsevat myös tunnukseton hauta-alue sekä islamilainen hautausalue. Ortodoksisella seurakunnalla on alueen yhteydessä oma hautausmaa.

Onko läheisesi hautapaikan sijainti unohtunut? Voit etsiä hautoja Enon, Hoilolan, Joensuun, Kettuvaaran, Kiihtelysvaaran, Pyhäselän, Tuupovaaran ja Utran hautausmailta hakukoneen avulla. Linkki hakukoneeseen tästä (hautakartta.fi/joensuunseurakunnat)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. HUOM! palvelu on avattu lokakuussa 2023 ja voi sisältää alkuun teknisiä puutteita. Voit ilmoittaa mahdollisista havainnoistasi palautelomakkeemme kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Voit hakea palvelusta haudan paikkaa vainajan koko nimen tai pelkän sukunimen perusteella, jolloin palvelu näyttää kaikki hakua vastaavat vainajat sekä heidän syntymä- ja kuolinvuotensa ja hautausmaan. Hautaa voi etsiä myös valitsemalla ensin haluttu hautausmaa ja sen jälkeen syöttämällä vainajan etu- ja sukunimet. Paikan päällä hautausmaalla oma sijainti näkyy puhelimella kartalla.

Palvelua päivitetään noin kerran kuukaudessa. Omaiset voivat halutessaan kieltää haudan näkymisen palvelussa.

Huomaa poikkevat liikennejärjestelyt Joensuun hautausmaalla

Joensuun hautausmaalla on käynnissä rakennustöitä, jotka vaikuttavat hautausmaan liikennejärjestelyihin. Kulku hautausmaalle muuttuu töiden etenemisen mukaan ja alueen opasteisiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Touko-kesäkuussa kulku Rauhankadulta on suljettu autoliikenteeltä hautausmaalle rakennettavan toimisto- ja huoltorakennuksen piha-alueen rakennustöiden vuoksi. Käynti Joensuun hautausmaalle tapahtuu poikkeuksellisesti vain Teollisuuskadun kautta. Työmaan on arvioitu valmistuvan kesäkuun loppupuolella. Tämän jälkeen kulku hautausmaalle ja kappeleille onnistuu Rauhankadun kautta. Hautausmaan parkkipaikat sijaitsevat Ristinkappelilla ja Ristinkappelille vievän tien varrella.