Tuupovaaran kirkko

Koulutie 5 , 82730 Tuupovaara

Kesäinen kuva, jossa kirkkorakennus kuvattu sivusta. Etualalla nurmialue, jolla suuri risti ja sankarihautausmaan muistolaattoja. Hiekkainen kulkuväylä kulkee kirkon sivuitse ja kirkon eteen. Rakennus on vaalea ja siinä on neljä suurta sivuikkunaa. Rakennuksen etuosassa on komikerroksinen, suippokattoinen torni, jossa katon päällä risti. Havupuita rakennuksen taustalla.

HUOM! Kesällä 2022 kirkon julkisivut maalataan ja rakennusta ympäröi rakennustelineet ja suojamuovit. Remontti ei ulotu sisätiloihin. Remontti valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Tuupovaarassa kyläraitin varrella sijaitseva puinen päätytornillinen pitkäkirkko rakennettiin vuonna 1902. Kirkon on suunnitellut J. V. Mäkinen suunnitelman mukaan.

Kirkko on mitoitettu 800 hengelle, joista osa sijoittuu yläparville. Parville nouseminen edellyttää rappusten käyttöä. Kirkossa on paimiolaisen talousneuvos Julius Ernvallin lahjoittamat urut, jotka on alkujaan valmistettu jo 1878. Urut on uudistettu 1970-luvulla. Kirkon alttaritaulun aiheena on Ylösnousemus ja sen on maalannut enolainen taiteilija Eino J. Härkönen 1940-luvulla.

Kirkossa on äänentoistojärjestelmä ja urkujen lisäksi siellä on piano.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakuntatoimiston kautta, avoinna ti-pe klo 9-12, puhelinnumero 040 7374 656.

Induktiosilmukka
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku