Avartukaa, ikiaikaiset ovet!

"Kohotkaa korkeiksi, portit, avartukaa, ikiaikaiset ovet! Kirkkauden kuningas tulee.

Kuka on kirkkauden kuningas? Hän on Herra, väkevä ja voimallinen. Hän on Herra, voiton sankari." (Ps. 24:7-8)

Syksy on hämärtynyt ja kylmentynyt päivä päivältä ja on liukumassa hiljaa talveksi. Välillä saattaisi vain tehdä mieli sulkea ovet säppiin ja vetää verhot ikkunoiden peitoiksi. Näkymät tulevalle talvelle saattavat muutenkin olla suppeat. Onko mahdollista viettää talven juhlapyhiä entiseen tapaan? Joudunko viettämään kaamoksen yksinäisyydessä? Pysynkö minä ja läheiseni terveinä?

Ensimmäisen adventtisunnuntain psalmitekstin näkymät ovat kuitenkin avarat. Katkelma kehottaa meitä etsimään katseellamme taivaallisen hovin avoimia ovia. Noista porteista on juuri astumassa ulos Kirkkauden kuningas. Lähestyvän joulun sanoma on valon ja toivon sanoma. Kaikki on Jumalan maailmassa mahdollista, myös hyvä. Erityisesti juuri hyvä.

Siunattua ja varjeltua joulun odotuksen aikaa!

Seurakunnantoimisto
Tohmajärventie 31, 82140 Kiihtelysvaara (ke ja pe) tai
Koulutie 10, 82730 Tuupovaara (ti ja to)
avoinna ti-pe klo 9-12
vaara-karjalan.seurakunta@evl.fi
HUOM! seurakunnantoimisto palvelee tällä hetkellä vain etänä.

Seurakuntasihteeri Terhi Piiroinen
terhi.piiroinen@evl.fi