Vuodenaikojen vaihtelu on rikkautta

Soi hiljaisesti tuuli
ja laiho kohosi.
Näin Herra pyynnöt kuuli
ja viljan kasvatti. (VK 575:1)

Vuodenaikojen vaihtelu on rikkaus, jonka arvoa ei aina tule ajatelleeksi. Täydet marjaämpärit tai uunituoreet omenapiirakat ovat osa tätä aarretta. Normaaliin vuodenaikojen vaihteluun pohjaa monen ihmisen elinkeino. Leipä ei tule pöytään ilman aurinkoa ja sadetta sekä suurta työpanosta.
Myös koulunkäynti liittyy vuosikalenteriin. Lasten oppivelvollisuuskin on itse asiassa suuri etuoikeus ja arvokas aarre. Siitä hyötyvät sekä lapset itse, että koko yhteiskunta.

Kaiken hyvän keskellä on maltettava katsella omaa ja lähimmäisen elämää välillä uusin silmin. Onko kaikki niin kuin pitää? Mitä voisin tehdä toisin? Onko lähimmäiselläni asiat kunnossa tai tarvitsenko itse apua?
Raamatussa kehotetaan: "Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon." (Fil. 4:6)

Toivottavasti löydät näiltä sivuilta sen tiedon äärelle, jota olet etsimässä. Älä epäröi ottaa yhteyttä Vaara-Karjalan seurakunnan työntekijöihin.

Seurakunnantoimisto
Tohmajärventie 31, 82140 Kiihtelysvaara (ke ja pe) tai
Koulutie 10, 82730 Tuupovaara (ti ja to)
avoinna ti-pe klo 9-12
vaara-karjalan.seurakunta@evl.fi
HUOM! seurakunnantoimisto palvelee tällä hetkellä vain etänä.

Seurakuntasihteeri Terhi Piiroinen
terhi.piiroinen@evl.fi