Perheasioiden sovittelussa etsitään ratkaisuja lasten asioista sopimiseen ammattilaisen tuella

Huom! Ajanvaraus suljettu 1.-26.7.2024

Jos lasten asioista sopiminen eron yhteydessä on vaikeaa, voit hakea apua sovun löytämiseen perheasioiden sovittelusta. Perheasioiden sovittelu on lakisääteinen ja luvanvarainen palvelu, jota tekee sovittelukoulutuksen käynyt ammattilainen.

Sovittelijat tarjoavat tukeaan ja apuaan vanhempien välisten keskustelujen edistämiseksi. Sovittelun keskiössä on lapsen etu ja tavoitteena estää erimielisyyksien kärjistyminen pitkittyneiksi kiistoiksi.

Tapaamisia yhdessä ja erikseen

Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksessa aloitamme sovittelun vanhempien erillisillä tapaamisilla. Tapaamisissa käymme läpi mistä sovittelussa on kyse ja mistä asioista on tarvetta sopia. Tämän jälkeen yhteisiä sovittelutapaamisia on yhdestä kolmeen. Viimeisellä kerralla sovimme yhdessä mahdollisesta seurantatapaamisesta.

Sovittelijamme eivät tarjoa valmiita ratkaisuja, vaan auttavat kysymyksillään teitä vanhempia löytämään omalle perheelleenne sopivat ratkaisut itse. Neuvoteltaessa kiinnitämme eritystä huomiota siihen, millaiset ratkaisut olisivat lapsen kannalta parhaita mahdollisia. Huomaathan, että sovittelu ei johda viralliseen sopimukseen. Virallinen sopimus, mikäli haluatte sellaisen, tehdään erikseen lastenvalvojalla.

Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksen palvelu on maksuton Pohjois-Karjalan maakunnan alueella asuville.

Ajanvaraus, vain puhelimitse (ajanvaraus suljettu 1.-26.7.2024)

Joensuun seurakuntayhtymä
Muuntamontie 2
80100  Joensuu

Perheasiain neuvottelukeskuksen ajanvaraus maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–11 ja tiistaisin klo 10–12.