Joensuun seurakunta

Joensuun kirkon tornit kohoavat korkealle sinisen taivaan ympäröiminä. Sisällä kattoa kiertävät erilaiset maalaukset: kukkia, kasveja, tekstejä, erilaisia symboleja. Alttari, saarnatuoli, urkuparvi. Niin paljon katseltavaa!

Kirkko vihittiin käyttöön 26.7.1903. Kuinka moni ihminen onkaan käynyt noista ovista sisään näiden 120 vuoden aikana? Kuinka moni on alttarilla sanonut: tahdon. Kuinka moni on vuodattanut kyyneleitä, kuinka moni rukoillut elämäänsä uutta suuntaa. Niin monet rukoukset, kiitokset ja huolet nuo seinät ovat nähneet ja kuulleet. Tänä vuonna juhlimme 120 -vuotiasta kirkkoa, joka edelleen seisoo jykevänä paikallaan ja edelleen kuuntelee kuuliaisesti kaikki ne ilot ja surut, jotka Jumalan eteen tuodaan. 

Kesäisin Joensuun kirkko toimii tiekirkkona, ja siellä on aukioloaikojen puitteissa opas paikalla. Piipahda sisään! Tuo kesävieraat ihmettelemään upeita kattomaalauksia. Kirkon eteisessä on nykyisin myös kahviautomaatti, joten voitte juoda samalla kahvit ja opas kertoo teille lisää kirkon historiasta. 

Arvostetaan arkkitehtuuria ja pidetään yhdessä huolta upeista kulttuurihistoriallisesti merkittävistä kirkoistamme! Kurkkaa siis sinäkin kesäreissullasi kirkkoon. Ihanaa kesää! Iloa ja siunausta.

Katri Vilén, kirkkoherra

Ota yhteyttä

Seurakuntatoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi

Seurakuntatoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Johanna Hirvonen
puh. 013 2635 363

Kirkkoherra Katri Vilén 
puh. 050 385 5138