Joensuun seurakunta

Joensuun kirkon tornit kohoavat korkealle sinisen taivaan ympäröiminä. Sisällä kattoa kiertävät erilaiset maalaukset: kukkia, kasveja, tekstejä, erilaisia symboleja. Alttari, saarnatuoli, urkuparvi. Niin paljon katseltavaa! Niin monia ääniä, muistoja ja tunteita. 

Kirkko vihittiin käyttöön 26.7.1903. Kuinka moni ihminen onkaan käynyt noista ovista sisään näiden yli 120 vuoden aikana? Kuinka moni on alttarilla sanonut: tahdon. Kuinka moni on vuodattanut kyyneleitä, kuinka moni rukoillut elämäänsä uutta suuntaa. Niin monet rukoukset, kiitokset ja huolet nuo seinät ovat nähneet ja kuulleet. Edelleen kirkko seisoo jykevänä paikallaan ja edelleen se kuuntelee kuuliaisesti kaikki ne ilot ja surut, jotka Jumalan eteen tuodaan. 

Kirkon yksi tärkeimmistä toiminnoista on jumalanpalvelus. Joensuun kirkossa kokoonnutaan messuun eli ehtoollisjumalanpalvelukseen joka sunnuntai klo 10. Tutkimusten mukaan säännöllinen kirkossa käyminen lisää ja tukee ihmisen hyvinvointia monella tavalla. Yhteen tuleminen, virsien laulaminen, ehtoollisen salaisuus ja yhteiseen uskoon liittyminen hoitavat, rauhoittavat ja luovat meihin voimaa ja toivoa. Jumalanpalvelus on myös paikka, jossa voi halutessaan palvella erilaisissa tehtävissä. Tule siis rohkeasti mukaan, omana itsenäsi. Sinulle on paikka. 

Katri Vilén, kirkkoherra

Ota yhteyttä

Seurakuntatoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi

Seurakuntatoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse. 

Seurakuntasihteeri Hilkka Ristolainen
puh. 013 2635 363

Kirkkoherra Katri Vilén 
puh. 050 385 5138