Uuden kevään ihme

"Katso: minä ​​​​​​​luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin - ettekö huomaa?"

Jes. 43:19.

Elämä murtautuu uuteen kasvuun jään ja lumen alta. Heti kun jää väistyy, alkavat uudet versot kasvaa. Auringon lämpö tekee ihmeitään; joka päivä ollaan pikkuisen lähempänä kevättä. Kärpänen surisee jo auringon lämmittämällä seinustalla, vaikka ympärillä on vielä isot kinokset lunta.

Kevät; sen valo, lämpö ja uuden elämän kasvu, tuntuu aina yhtä suurelta ihmeeltä pitkän talven jälkeen. Tuntuu todella siltä kuin Jumala loisi maailman uudelleen.

Kirkkovuodessa elämme pääsiäisaikaa, jota kestää helluntaihin saakka. Kristus nousi kuolleista, mursi haudan ja kuoleman kahleet, ja antoi valon ja toivon meille. Kristuksen valo murtautuu meidän elämämme pimeyteen ja kylmyyteen. Myös meihin Jumala luo uutta. Kristus johdattaa meidät toistemme luo; auttamaan, tukemaan, rohkaisemaan ja palvelemaan toisiamme. Yhteyttä, yhteisöllisyyttä, tukea toisistamme toden totta kaipaamme kipeästi tänä aikana. Toivottavasti löydämme apua kun sitä tarvitsemme, ja pieniäkin keinoja joilla auttaa, tukea ja piristää lähimmäisiämme. Pikkuhiljaa kuljemme myös kohti aikaa, jolloin voimme olla taas vapaammin yhdessä, toivottavasti.

Siunausta tähän kevääseen! Väistyköön pimeys ja halla, tulkoon valo, toivo ja elämän ilo! Saakoon luottamus Jumalan luomisvoimaan kantaa ja lohduttaa sinua elämäsi matkalla. Näe kauneus ja pienetkin ihmeet ympärilläsi. Siunatkoon ja varjelkoon sinua hyvä ja rakastava Jumala!

"Kaikille kerron: halleluja!
Jeesus on noussut jo haudastaan!
Syntinen armon häneltä saa.
Toivon toi Kristus näin päälle maan.
Kuoleman valta jo voitettu on,
maksettu velkamme mittaamaton!
Jeesus on Herra, halleluja,
Vapahtajamme, pelastaja."

Virsi 942: 4

Katri Vilén, kappalainen

Seurakunnantoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi
Seurakunnantoimisto on avoinna pääsääntöisesti lähipalveluna. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Johanna Hirvonen
puh. 013 2635 363

Kirkkoherra Petri Rask, vuosilomalla 17.3.-31.5.2021 ja eläkkeellä 1.6.2021 alkaen.
Kirkkoherra ajalla 17.3.-31.5. 2021 Salla Romo, puh. 050 372 8323 ja 1.6.2021 alkaen Katri Vilén.

Seuraa meitä somessa