Kaste kantaa kristittyä läpi koko elämän

"Paljon enemmän kuin ymmärrämme, taivaan Isä, kasteessamme annoit. Itse meidät ilollasi täytä, itse meidät ilollasi täytä." Virsi 217 kuudes säkeistö.

On kesäkuu 2007. Istun Leipzigin Tuomas-kirkon jumalanpalveluksessa ja huomioni kiinnittyy kirkon keskiosassa vanerista tehtyyn omanapuuhun. Carl, Anna, Meike ja neljätoista muuta nimeä punaisissa pahvisissa omenoissa. Jokaisessa omenassa lukee kastetun nimi, kastepäivä ja Raamatun jae.

Nyt muutaman vuoden ajan on Noljakan kirkossa ollut ilonamme Henna Pekkisen suunnittelema kastepuu. Puuhun on ripustettu lintu jokaiselle vuoden aikana kastetulle. Linnuista voimme lukea kastetun etunimen ja kastepäivän. Lintu on ripustettu puuhun messun yhteydessä ja kastetun, hänen perheensä sekä kummiensa puolesta on rukoiltu.

Katsellessani Noljakan kirkon kastepuun lintuja, nousee mieleeni psalmintekijän rukous kastettujen ja heidän perheidensä puolesta: "Herra levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla." Kasteessa jokainen meistä tulee osalliseksi jostain meille käsittämättömästä ja suuresta. Ymmärrämme sen merkityksestä vain ripauksen.

Hyvää alkanutta vuotta toivottaa Petri Rask, kirkkoherra.

Seurakunnantoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi
Seurakunnantoimisto on avoinna pääsääntöisesti lähipalveluna. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Johanna Hirvonen

Kirkkoherra Petri Rask