Joensuun seurakunta

On täynnä lahjojasi kätesi, Jumala

Nyt hehkuu kauneutta
myös lakastuva maa.
Puut ruskan kirkkautta
kantavat loistavaa.
Maa täyteydessänsä
tuo sadon ajallaan,
se antaa hedelmänsä
ja kutsuu korjaamaan.
virsi 575, 3

Kirjailija Matthias Claudiuksella on virsikirjassamme kaunis syysvirsi. On taas se aika vuodesta, kun puut hehkuvat ruskan väreissä. Olohuoneemme ikkunan takana oleva pihlaja muuttuu vuoden aikojen mukaan. Kesän tummanvihreä on vaihtunut verenpunaiseksi. Hätkähdyttävä väri täyttää nyt ikkunamme. Ruska valmistaa pihlajaamme talveen. Mutta mistä ruskan värit tulevat? Miksi koivu on keltainen, vaahtera oranssi ja pihlaja punainen? Sitä tässä mietin ja ihmettelen.

Syksyn toiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Kevään ja kesän hiljaiselon jälkeen on ilo tavata ja vaihtaa kuulumisia. Valitettavasi joudumme elämään täällä Pohjois-Karjalassakin koronapandemian varjossa, mutta tilanne maakunnassamme on onneksi aika rauhallinen. Kaikki toiminnot joudumme järjestämään edelleen pandemiasta johtuvat turvallisuusohjeet huomioiden.

Piispa Jari Jolkkosta lainaten: ”Seurakunnissa on hyvä tukea ja rohkaista ihmisiä kaikilla sopivilla tavoilla – myös uusilla ja luovilla – katsomaan luottavaisesti tulevaisuuteen.” Ja näin olemme seurakunnassamme jo tehneet ja edelleen näin jatkamme. Pandemia on pakottanut meidät mukaan muutokseen. ”Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen”
(2. Tim. 1: 7).

Tervetuloa seurakunnan toimintaan!

Petri Rask, kirkkoherra

Ota yhteyttä

Seurakunnantoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi
Seurakunnantoimisto on avoinna pääsääntöisesti lähipalveluna. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Johanna Hirvonen
puh. 013 2635 363

Kirkkoherra Petri Rask
puh. 050 3855 138

Seuraa meitä somessa