Joensuun seurakunta

Strategiatyötä

Missä tarvitaan strategiaa? Shakkipelissä, sodassa ja liike-elämässä nyt ainakin. Suunnitelmaa siitä, miten haluttuun tavoitteeseen päästään. On jotain, mitä halutaan saavuttaa ja tarvitaan askelmerkit, joilla sitä lähdetään tavoittelemaan.

Strategiaa tarvitaan myös seurakunnissa, ihan niin kuin kaikissa organisaatioissa. Siinä määritellään, miksi olemme olemassa, mitä kohti olemme menossa ja millä keinoilla sinne haluamme päästä. Se vastaa kysymykseen "miten"? Miten saavutamme sen, mikä on perustehtäväämme kirjoitettu tavoite?

Joensuun seurakunta on olemassa, niinkuin kirkko ylipäätään, siksi että meillä olisi toivo. Että ilosanoma Jeesuksesta saisi elää ihmisten sydämissä ja elämän arjessa, että heikoimmista pidettäisiin huolta, ja että luomakuntaa paitsi viljeltäisiin myös varjeltaisiin. Että kukaan ei jäisi yksin, vaan jokaisella olisi oma paikka yhteisössä. Uskon, toivon ja rakkauden tähden, ja toivon tähden, niinkuin yhtymämme tunnuksessakin sanotaan.

Miten saavutamme tämän tavoitteemme? Miten, millä keinoilla, kenen kanssa pääsemme kohti näitä päämääriä? Että Joensuussa olisi hyvä olla ja elää, kaikille olisi tilaa seurakunnassa ja toivon ilosanoma saisi tavoittaa mahdollisimman monet ihmiset?

Tähän lähdemme etsimään yhdessä vastauksia. Strategiamme uudistaminen alkaa tänä syksynä, ja ensi keväänä pitäisi olla valmista. Pohjalla on koko kirkon strategia, jonka nimi on Ovet auki. Mitä se meillä tarkoittaa? Mitä me haluamme tavoitella ja miten? Mikä on meille tärkeää, mistä haluamme pitää kiinni ja mitä kehittää?

Kerro meille. Mitä sinä toivot? Mitä seurakunnan strategiaan pitäisi kirjata? On tärkeää, että strategia tehdään yhdessä, ja että siinä kuuluu kaikenlaisten ja -ikäisten seurakuntalaisten ääni. Lähetä terveisesi sähköpostilla tai pysy kuulolla, järjestämme erilaisia tilaisuuksia, joissa myös seurakuntalaiset saavat kertoa mielipiteensä!

Katse kohti tulevaa. Yhteistyössä siitä tulee hyvä.

Siunausta elämääsi,

Katri Vilén, kirkkoherra

Seurakunnantoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi
Seurakunnantoimisto on avoinna pääsääntöisesti lähipalveluna. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Johanna Hirvonen

Kirkkoherra Katri Vilén