Joensuun seurakunta

Rauhan rukous

Näinä levottomina aikoina rukoilemme rauhaa maailmaan. Ukrainan tapahtumat järkyttävät ja aiheuttavat pelkoa ja voimattomuuden tunnetta. Kirkoissa rukoillaan ja soitetaan kelloja, kristityt ympäri maailman kokoontuvat yhteiseen rukoukseen.

Herra, armahda meitä. Armahda Ukrainan kansaa, anna tulevaisuus ja toivo.

Olethan yhteydessä omaan seurakuntaasi, jos kaipaat keskusteluapua. Olemme tukenasi, ja rukoilemme lakkaamatta tämän maailman ja rauhan puolesta.

"Tätä ikuista laulua lauletaan yhä maailman kaikissa kylissä. Siitä lapsetkin näkevät uniaan, kaikkein pienimmät äitinsä sylissä: - rauhaa, rauhaa!

Tätä ikuista rukousta rukoillaan yhä maailman kaikissa kylissä. Siksi miehetkin kutsuvat vaimojaan, levon löytävät toistensa sylissä: - rauhaa, rauhaa!

Tätä ikuista toivoa hoivataan yhä maailman kaikissa kylissä että rauha jo tulisi maailmaan: talot nukkuvat hiljaa yön sylissä: - rauhaa, rauhaa."

(Jaakko Löytty: Rauhan laulu.)

Siunatkoon meitä kaikkivaltias ja armollinen Jumala,

rauhan ja toivon Jumala.

Katri Vilén, kirkkoherra

Seurakuntatoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi

Seurakuntatoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Johanna Hirvonen

Kirkkoherra Katri Vilén