Joensuun seurakunta

Vaikuttamisen aika

Täytin 18 vuotta vuoden 2000 alussa, ja sain äänestää presidentinvaaleissa, kun Tarja Halonen valittiin ensimmäistä kertaa tasavallan presidentiksi. Muista edelleen sen merkityksellisyyden tunteen, kun sain astella vaalikoppiin kirjoittamaan numeron paperiin. Tuntui tärkeältä olla mukana vaikuttamassa, lausumassa oma mielipide yhteiskunnallisesti tärkeään asiaan. 

Sama tunne on seurannut monissa vaaleissa sen jälkeen. On tärkeää kertoa mielipiteensä, kun päättäjiä valitaan. Joskus ääneni saanut on tullut valituksi, joskus ei. Demokratian toimimisen edellytys on se, että yhteisön jäsenet saavat itse vaikuttaa heitä koskevaan päätöksentekoon. Ja koska jäseniä on monta, heistä täytyy valita edustajat, jotka tekevät päätöksiä kaikkien puolesta. Jos ei äänestä, ei vaikuta siihen kenen haluaa itseään edustavan. 

Seurakuntavaalit käydään 20.11.2022. Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11. Seurakuntiin ja yhtymään valitaan uudet päättäjät, seurakuntaneuvostoihin ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. On äärimmäisen tärkeää äänestää. Niin kuin missä tahansa muissakin vaaleissa, on tärkeää saada kaikenlaisten, eri-ikäisten ja eri tavoin ajattelevien äänet kuuluviin. Kuka päättää jatkossa meille tärkeistä asioista? Mihin seurakunnan rahat käytetään, ketä palkataan, minkälaista toimintaa järjestetään?

Ehdokkaat on nyt asetettu. On aika katsoa kohti äänestystä. Innosta ystäväsi, naapurisi, perheenjäsenesi, kummin kaimasi ja kadulla kulkijat mukaan! Tehdään yhdessä tulevaisuutta, ja nostetaan äänestysprosenttia niin, että entistä useamman ääni tulisi kuuluviin. 

Katri Vilén, kirkkoherra

Ota yhteyttä

Seurakuntatoimisto

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu (3. krs)
avoinna ma-pe klo 9-12
joensuun.seurakunta@evl.fi

Seurakuntatoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Johanna Hirvonen
puh. 013 2635 363

Kirkkoherra Katri Vilén 
puh. 050 385 5138