Joukko rippikoulunuoria makaa opetustilanteessa vatsallaan ringissä lattialla, kädet eteen ojennettuina.

Nuorille

HUOM! Korona-rajoitusten vuoksi toiminnoissa muutoksia. Seuraa tiedotusta Uutiset -sivulta.

Suunnitellaan, tehdään ja ollaan vaan. Koetaan pyhää ja arkea, jaetaan iloa ja surua. Pohditaan paikkaamme maailmassa ja tässä hetkessä. Yhdessä.

Seurakuntien toiminta nuorille

Seurakunnissa järjestetään nuorille säännöllistä toimintaa, tapahtumia sekä leirejä ja matkoja. Tutustu tarjontaan varhaisnuorten ja nuorten omalla sivustolla osoitteessa janoa.fi. Sivuilta löytyvät myös tiedot rippikouluista sekä linkit eri somekanaviin.

Vierailut oppilaitoksissa

Opiskeluajan mukanaan tuomia muutoksia ei tarvitse kohdata yksin. Seurakuntien oppilaitostyö tuo oman papin lähelle arkea ja juhlaa, osaksi opiskelijayhteisöä. Voit tavata oppilaitospapin hänen päivystysaikanaan oppilaitoksessa tai sopia kahdenkeskisestä keskustelusta. Myös seurakuntien nuorisotyöllä on vaihtelevasti päivystyksiä lukioissa ja yläkouluissa. Nykäise hihasta ja tule juttelemaan.

Erityisnuorisotyö ja Palveluoperaatio Saapas

Seurakuntien yhteisessä erityisnuorisotyössä toimitaan erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Työ näkyy usein siellä, missä nuoret viettävät aikaansa - ostareilla, kouluilla sekä verkossa. Toiminnan näkyvimpiä työmuotoja on perjantaisin toteutetut Palveluoperaatio Saappaan katupäivystykset (klo 20-01) sekä erityispäivystykset uutena vuotena, vappuna ja koulujen päättymisviikonloppuna.

Lisäksi erityisnuorisotyö järjestää Joensuussa mm. moottoripajatoimintaa sekä kouluttaa vapaaehtoisia päivystystyöhön. Näihin voit tutustua sivulla janoa.fi.