Utran kirkko

Väisälänkatu 2 , 80170 Joensuu

Avoinna ajalla 7.6.-15.8.2021 ma-la klo 12-17, su klo 12-18. Opas paikalla. Noudatamme viranomaisten ohjeita mm. väkimäärän suhteen.

Kesäinen kuva, jossa etualalla kitukasvuista ruohikkoaluetta ja pensaita. Hiekka-alue ja puinen, vaalea kirkkorakennus. Rakennuksen edessä korkeakasvuinen pensas. Sisäänkäynnin edessä rappuset ja metallikaiteet, rakennuksen etuosa tornimainen, jossa kolmekerrosta. Pyöreitä ikkunoita ja puisia koristelistoja, tornin huipulla suippokatto ja risti. Rakennus jatkuu matalampana, sivuilla koristeellisia ikkunoita.

Utran kirkko on valmistunut vuonna 1895 ja on Joensuun kaupunkialueen vanhin kirkkorakennus. Kirkko on yksi Suomen kolmesta pystyhirsikirkosta – mutta ainoa, jossa rakennustapa on näkyvillä.

Kirkon arkkitehdistä ei ole täyttä varmuutta, mutta nykyisin suunnittelijaksi arvellaan alueella toimineen sahayrityksen johdossa ollutta insinööri Thomas Bamfordia. Kirkon alttaritaulun Sallikaa lasten tulla minun tyköni on maalannut Veikko Lappalainen.

Nykyisin pääosan vuodesta hiljaiseloa viettävä kirkko herää eloon lähinnä jouluna, pääsiäisenä ja kesäisin, jolloin siellä järjestetään mm. konsertteja. Idyllinen vanha kirkko on myös suosittu hääkirkko.

Utran kirkko on osa valtakunnallista Tiekirkko-verkostoa Linkki avautuu uudessa välilehdessäja kesäisin siellä on aukioloaikoina opastus.

Tilan käyttö

Utran kirkkoon mahtuu 250 henkeä, joista osa urkuparvelle. Kulku sinne edellyttää jyrkkien rappusten käyttöä. Kirkossa on äänentoistojärjestelmä, urut sekä piano.

Käytössä ovat ulko-wc:t.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakunnantoimiston kautta, avoinna ma-pe klo 9-12, puhelinnumero 013 2635 510, Rantakylänkatu 2 A.

Vaativa pyörätuolireitti

Iltarukous

Ari Autio, Hanna Komi.
Tilaisuuksissa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.

Iltamusiikki

Elina Vitri (laulu), Pekka Mustaniemi (huilu) ja Janne Piipponen (piano). Vapaa pääsy.

Iltarukous

Heikki Mujunen, Janne Piipponen.

Taiga-kvartetti: Duo-ilta

Taiga-kvartetti: Nuoret lupaukset

Taiga-kvartetti: Panleino: Kulkijapoika - Eino Leinon jalanjäljissä

Taiga-kvartetti: Kvartetti ja Oktetti

Iltamusiikki

Santeri Piipponen (kitara). Vapaa pääsy.