Rippikoulu

Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan sekä pohditaan kysymyksiä uskosta ja elämästä. Rippikoulu päättyy yleensä konfirmaatioon, jossa konfirmoitavat tulevat seurakunnan täysivaltaisiksi jäseniksi. Konfirmaation myötä heillä on mahdollisuus toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa 18 vuotta täytettyään.

Rippikoulu käydään Suomessa useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, jolloin siihen voi osallistua myös verkossa, omassa tahdissaan ja omalla tavallaan.

Myös erityisryhmille järjestetään omia rippileirejä ja -kouluja. Näistä saat tietoa kehitysvammaistyön papilta.

Joensuun seurakuntien nuorten rippikouluista löydät kootusti tietoa nuorten omalta sivustolta janoa.fi.