Noljakan kirkko

Etualalla kevyen liikenteenväylä, bussikatoksen kulma, nurmialue, valopylväs, liikennemerkki, opastaulu. Taustalla korkea, monikulmainen valkoinen rakennus, jonka alaosassa isoja ikkunoita, yläosassa pystyjä, kapeita ikkunoita ja lasinen yläosan ulkokulma. Seinässä risti. Taustalla valkoinen kellotorni, jonka päällä risti.

Kervilänkuja 2, 80140 Joensuu

Tilan käyttö

Noljakan kirkkoon mahtuu enimmillään 250 istumapaikkaa, kun kirkkosalia ja kahviotilaa erottava väliseinä siirretään pois. Kirkossa on käytössä avoin langaton verkkoyhteys. Kirkkosalista löytyy sekä urut että piano ja äänentoistojärjestelmä. Myös videotykin käyttö on mahdollista. Kahvi ja ruoka-astiasto on mitoitettu 120 hengelle. 

Kirkon yhteydessä on parkkipaikka, jossa on rajallinen määrä pysäköintitilaa. Pysäköinti on mahdollista myös viereisen ostoskeskuksen parkkipaikalla.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakuntatoimiston kautta, avoinna ma-pe klo 9-12, puhelinnumero 013 2635 363, Kirkkokatu 28.

Noljakan kirkko valmistui Noljakanmäen rinteeseen vuonna 1997. Alkujaan sitä kaavailtiin kasvavan kaupunginosan seurakuntataloksi, mutta suunnittelu- ja rakennusaikana se laajeni oikeaksi kirkoksi. Kirkon ovat suunnitelleet Ari-Jukka ja Veijo Martikainen. Kirkon alttaritauluna toimii Hannu Konolan lasimaalaus Tie, totuus ja elämä.

Kirkko palvelee monipuolisesti seurakunnan tarpeita. Siellä järjestetään säännöllisesti sunnuntain jumalanpalveluksia ja alakerran kerhotilat tarjoavat puitteet useille muille toiminnoille. Alakertaan pääsee myös oman sisäänkäynnin kautta, ostoskeskuksen puolelta. Yläkerrasta löytyvät kirkkosali, diakonian vastaanottotilat sekä keittiö ruokasalitiloineen.

Sydäniskuri Sydäniskuri
Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc