Rantakylän kirkko

Kesäinen kuva, jossa pensaita, puistonpenkkejä, mäntyjä sekä harmaalla laatoituksella oleva piha-alue etualalla. Oikeassa laidassa korkea betoninen, valkoiseksi maalattu kellotorni, jonka seinässä pieni risti. Kuvan taustalla punatiilinen rakennus ja sen sisäänkäynti sekä ikkunoita. Yksikerroksinen rakennus kasvaa takaosastaan korkeammaksi ja sen keskellä on suuri ikkunaseinä, katolla risti.

350

Rantakylän kirkkosaliin mahtuu istumaan 350 henkeä. Lisäpaikkoja saadaan yhdistämällä tilaan seurakuntasali, johon saadaan paikat 200 hengelle. Kirkossa voi liikkua pyörätuolilla ja rollaattorilla, mutta kirkon ulko-ovien kohdalla on matala kynnys, jonka ylittäessään kulkija saattaa tarvita apua. Kirkon ulko-ovet ovat raskaat aukaista.

Kirkossa on urkujen lisäksi flyygeli sekä äänentoistojärjestelmä. Kirkon akustiikkaa on kehuttu erinomaiseksi. Tilassa on videotykin ja langattoman verkkoyhteyden käyttömahdollisuus.

Perhejuhlatiloja

Seurakuntasali

• Tilaan mahtuu 100 henkeä
  • Ruokailuvälineet n. 120 hengelle, kahviastiasto 160 hengelle
  • Tilassa on kiinteä dataprojektori.

Takkahuone

• Tilaan mahtuu 30 henkeä
  • Tilassa on kiinteä dataprojektori, valkokangas sekä piano, käytössä astiasto
  • Tilan yhteydessä keittokomero, joka soveltuu kahvien keittämiseen, mikäli tilassa järjestetään ruokatarjoilu, tulee varata myös seurakuntasalin iso keittiö.

Rakennus ja sen käyttö

Rantakylän kirkko-seurakuntatalo sijaitsee alueensa monien palveluiden välittömässä läheisyydessä. Kirkko valmistui vuonna 1981 ja sen on suunnitellut arkkitehti Veijo Martikainen.

Kirkossa ei ole erillistä alttaritaulua, vaan katonrajassa sijaitsevat ikkunat heijastelevat kulloistakin päivää alttarin takaiselle valkoiselle tiiliseinälle. Kirkkotilan tunnetuin taideteos on Kain Tapperin työ Aamu, joka on sijoitettu seinälle kastemaljan taakse.

Suurin osa seurakunnan aktiivitoiminnasta tapahtuu tässä rakennuksessa, jossa sijaitsevat myös seurakuntatoimisto, diakoniatoimisto, työntekijöiden toimistotilat, lasten kerhotilat ja lasten kappeli.

Tiedustelut ja varaukset:

013 2635 510 seurakuntatoimisto, Rantakylänkatu 2 A, avoinna ma-pe klo 9-12

Sydäniskuri Sydäniskuri
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Lähes esteetön tila Lähes esteetön tila
Pysäköinti Pysäköinti
Pysäköintipaikka liikuntaesteisille Pysäköintipaikka liikuntaesteisille
Sukupuolineutraali wc Sukupuolineutraali wc
Tilaa vaunuille Tilaa vaunuille
wc wc
Kahviastiasto
Ruokailuastiasto
Keittiö
Pöytiä ja tuoleja
Wifi
Fläppitaulu
Piano/flyygeli
Äänentoistolaite
Kastemalja
Omatoiminen tilaisuus

Laula Ukrainalle -yhteislaulutapahtuma

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €. Lopuksi maksullinen iltapala.
Tuotto Ukrainan tukemiseen Operaatio Pajeron kautta.

Messu ja kirkkokahvit

Messu ja kirkkokahvit, Ari Autio, Janne Piipponen.

Aarre-messu

Aarre-messu Rantakylän kirkolla su 25.2. klo 15 vauva- ja lapsiperheille.

Tuomasmessu

Tuomasmessu, liturgina Hanna Pajarinen, saarnaa Aune-Inkeri Keijonen, musiikista vastaa Janne Piipponen Arepan ja tuomasbändin kanssa. Messun jälkeen iltatee.

Miestenpiiri

Miestenpiiri kokoontuu joka toinen ma 15.01 - 06.05.2024 klo 18 Rantakylän kirkon takkahuoneessa (Rantakylänkatu 2).
Ryhmässä keskustellaan miehille tärkeistä asioista vapaamuotoisesti toisia kuunnellen unohtamatta hengellisyyttä. Aiheet nousevat ryhmäläisten elämästä ja se on tarkoitettu kaikenikäisille miehille. Tule mukaan!
Vetäjänä Olli Humalajärvi, p. 050 3855 140.

Digiohjaus

Joen severin ohjausta puhelin-, tietokone- ja muihin digiasioihin.

Kirkkovuosi sanoin ja sävelin -piiri

Piiri kokoontuu joka toinen ti 16.1.-23.4. klo 14.30 Rantakylän kirkon takkahuoneessa.
Yhteyshenkilö Inari Malinen, p. 044 530 4868.