Rantakylän kirkko

Kesäinen kuva, jossa pensaita, puistonpenkkejä, mäntyjä sekä harmaalla laatoituksella oleva piha-alue etualalla. Oikeassa laidassa korkea betoninen, valkoiseksi maalattu kellotorni, jonka seinässä pieni risti. Kuvan taustalla punatiilinen rakennus ja sen sisäänkäynti sekä ikkunoita. Yksikerroksinen rakennus kasvaa takaosastaan korkeammaksi ja sen keskellä on suuri ikkunaseinä, katolla risti.

Tilan käyttö

Rantakylän kirkkosaliin mahtuu istumaan 350 henkeä. Lisäpaikkoja saadaan yhdistämällä tilaan seurakuntasali, johon saadaan paikat 200 hengelle. Seurakuntasalissa on 150 hengen astiasto.

Kirkossa on urkujen lisäksi flyygeli sekä äänentoistojärjestelmä. Kirkon akustiikkaa on kehuttu erinomaiseksi. Tilassa on videotykin ja langattoman verkkoyhteyden käyttömahdollisuus.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakuntatoimiston kautta, avoinna ma-pe klo 9-12, puhelinnumero 013 2635 510, Rantakylänkatu 2 A.

Rantakylän kirkko-seurakuntatalo sijaitsee alueensa monien palveluiden välittömässä läheisyydessä. Kirkko valmistui vuonna 1981 ja sen on suunnitellut arkkitehti Veijo Martikainen.

Kirkossa ei ole erillistä alttaritaulua, vaan katonrajassa sijaitsevat ikkunat heijastelevat kulloistakin päivää alttarin takaiselle valkoiselle tiiliseinälle. Kirkkotilan tunnetuin taideteos on Kain Tapperin työ Aamu, joka on sijoitettu seinälle kastemaljan taakse.

Suurin osa seurakunnan aktiivitoiminnasta tapahtuu tässä rakennuksessa, jossa sijaitsevat myös seurakunnantoimisto, diakoniatoimisto, työntekijöiden toimistotilat, lasten kerhotilat ja lasten kappeli.

Tiloista löytyy sydäniskuri eli defibrillaattori.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Messu (Kansanlähetyksen talvipäivät) ja kirkkokahvit

Messu, Katriina Puustinen, Janne Piipponen, Hannele Sorvari, Mika Lehtinen Kansanlähetyksestä saarnaa.

Kirkkokahvit ja lähetystilaisuus

Messun jälkeen kirkkokahvit ja Kansanlähetyksen talvipäivien lähetystilaisuus, mukana Mika Lehtinen, Katriina Puustinen.

Miesten piiri

Miestenpiiri

Rantakylänkatu 2, 80160 Joensuu

Kansanlähetyksen iltatilaisuus "Hyvän Paimenen kutsu"

Kansanlähetyksen talvipäivien iltatilaisuus "Hyvän Paimenen kutsu", mukana Mika Lehtinen Kansanlähetyksestä sekä Anna Holopainen. Iltateetarjoilu.

Matalan kynnyksen päihderyhmä

Keskipäivän rukoushetki

Käsityöpiiri

Rantakylän kirkkomuskarin iltaryhmä 1

Rantakylän seurakunnan kirkkomuskarin iltaryhmä 1.
Rantakylän kirkolla keskiviikkoisin klo 17.30-18.
Ennakkoilmoittautuminen, p. 0505858729