Rantakylän kirkko

Rantakylänkatu 2 , 80160 Joensuu

Kesäinen kuva, jossa pensaita, puistonpenkkejä, mäntyjä sekä harmaalla laatoituksella oleva piha-alue etualalla. Oikeassa laidassa korkea betoninen, valkoiseksi maalattu kellotorni, jonka seinässä pieni risti. Kuvan taustalla punatiilinen rakennus ja sen sisäänkäynti sekä ikkunoita. Yksikerroksinen rakennus kasvaa takaosastaan korkeammaksi ja sen keskellä on suuri ikkunaseinä, katolla risti.

Rantakylän kirkko-seurakuntatalo sijaitsee alueensa monien palveluiden välittömässä läheisyydessä. Kirkko valmistui vuonna 1981 ja sen on suunnitellut arkkitehti Veijo Martikainen.

Kirkossa ei ole erillistä alttaritaulua, vaan katonrajassa sijaitsevat ikkunat heijastelevat kulloistakin päivää alttarin takaiselle valkoiselle tiiliseinälle. Kirkkotilan tunnetuin taideteos on Kain Tapperin työ Aamu, joka on sijoitettu seinälle kastemaljan taakse.

Suurin osa seurakunnan aktiivitoiminnasta tapahtuu tässä rakennuksessa, jossa sijaitsevat myös seurakunnantoimisto, diakoniatoimisto, työntekijöiden toimistotilat, lasten kerhotilat ja lasten kappeli.

Tiloista löytyy sydäniskuri eli defibrillaattori.

Tilan käyttö

Rantakylän kirkkosaliin mahtuu istumaan 350 henkeä. Lisäpaikkoja saadaan yhdistämällä tilaan seurakuntasali, johon saadaan paikat 200 hengelle. Seurakuntasalissa on 150 hengen astiasto.

Kirkossa on urkujen lisäksi flyygeli sekä äänentoistojärjestelmä. Kirkon akustiikkaa on kehuttu erinomaiseksi. Tilassa on videotykin ja langattoman verkkoyhteyden käyttömahdollisuus.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakunnantoimiston kautta, avoinna ma-pe klo 9-12, puhelinnumero 013 2635 510, Rantakylänkatu 2 A.

Lastenhoitohuone
Wi-Fi