Pyhäselän kirkko

Hammaslahdentie 76 , 80200 Hammaslahti

Aurinkoinen kesäkuva, jossa etualla nurmialue sankarihautausmaan punertavakivisine muistolaattoineen ja punaisine kukkineen, niiden vieressä kivipatsas, jossa ihmishahmo ja risti. Nurmialueen takana vaaleaksi rapatun kirkkorakennuksen torni, jonka tumman, terävästi suippenevan katon päällä risti. Tornin takana rakennus sivusiipineen jatkuu matalampana. Taustalla puita.

Pyhäselän kirkko valmistui vuonna 1928 ja sen on suunnitellut Yrjö Vaskinen. Kirkko on funkkishenkinen pitkäkirkko, jossa on barokkimainen piikkitorni. Alttaritauluna toimivan lasimaalauksen on maalannut Fritz Hilbert, joka työskenteli Salomo Wuorion lasimaalamossa.

Kirkossa on kahdet urut, joista vanhemmat sijaitsevat urkuparvella ja uudemmat lattiatasolla.

Tilan käyttö

Kirkkoon mahtuu noin 450 henkilöä ja siellä on käytössä äänentoistojärjestelmä.

Kirkkoon pääsee invaluiskaa pitkin pyörätuolilla ja rollaattorilla, mutta kirkon ulko-ovien kohdalla on korkea kynnys, jonka ylittäessään kulkija tarvitsee yleensä apua. Kirkon ulko-ovet ovat myös raskaat aukaista.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakunnantoimiston kautta, avoinna ma-pe klo 9-12, puhelinnumero 013 741047, Hammaslahdentie 76.

Vaativa pyörätuolireitti