Toimintaa ja tapaamispaikkoja lapsille ja lapsiperheille

Elämä lasten kanssa on rikasta, monipuolista ja yllätyksiä täynnä. Seurakunnan lapsi- ja perhetyö jakaa lasten kasvatusvastuuta kulkemalla teidän kasvattajien rinnalla.

Järjestämme Rantakylän seurakunnassa perhekerhotoimintaa, joissa vanhemmilla on mahdollisuus tutustua toisiin vanhempiin ja saada tukea vanhempana olemiseen. Aamupäivisin on perhekerho koko perheelle ja Vaippaviikarit alle vuoden ikäisille lapsille aikuisineen. Iltaisin perheillä on mahdollisuus kokoontua yhteen perheilloissa ja ulkoperhekerhossa.

Alle kouluikäisille lapsille järjestämme säännöllistä, maksutonta varhaiskasvatusta päiväkerhon muodossa. Sunnuntaisin lapset voivat osallistua messun aikana pyhäkouluun. Myös seurakunnan muskaritoimintaan osallistuminen on mahdollista. LapsiArkki-toiminta puolestaan tarjoaa ilta-ajan hoitoa yksihuoltajien lapsille. Lisäksi joka kuukauden viimeinen sunnuntai on mahdollisuus seurata nettipyhäkoulua Toivon tähden - YouTubessa tai Luterilainen kirkko Joensuussa - Facebooksivustolla. Nettipyhäkoulun valmistaa vuorokuukausin Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän ja Pyhäselän seurakuntien varhaiskasvatus.

Kaupungin kanssa tehdyn avustussopimuksen mukaisesti toteutamme koululaisten iltapäiväkerhoja. Alkukesästä järjestämme kouluikäisten kesäkerhoja ja koko perheen kärrikahviloita.

Tutustu myös

varhaiskasvatuksen ohjaaja