Perhejuhlat

HUOM! Korona-poikkeustila aiheuttaa muutoksia ja rajoituksia tilaisuuksien järjestämiseen. Keskustele asiasta juhlaasi valmistelevan työntekijän kanssa.

Elämän kohokohtia kannattaa juhlia

Pitkät perinteet ristiäisissä, rippijuhlissa, häissä ja hautajaisissa jäsentävät elämänkaartamme ja muodostuvat vahvoiksi muistoiksi. Näissä taitekohdissa seurakunta on luontevasti läsnä.

Yleisimpien kirkollisten toimituksien lisäksi siunausta voi pyytää muihinkin elämäntilanteisiin. Voit kutsua papin siunaamaan uuden kotisi tai maistraatissa solmitun avioliittosi. Siunausta voi myös pyytää vaikkapa työpaikalle tai uusien toimitilojen käyttöönoton yhteyteen. Myös avioliiton vuosipäiviä kannattaa juhlia viettämällä yhteistä rukoushetkeä.

Tilojen käyttö

Kirkolliset toimitukset seurakuntien tiloissa ovat maksuttomia, mutta seurakunnan tilasta juhlapaikkana peritään tilavuokra. Joensuun seurakuntien tilojen varaamisesta ja maksuista löydät lisätietoa Tilavaraukset -sivulta. Tiloja voi varata kirkollisia perhejuhlia sekä esimerkiksi syntymäpäiväjuhlia, kihlajaisia ja sukujuhlia varten.

Kirkolliset ilmoitukset

Kuulutettujen, kastettujen ja hautaan siunattujen seurakuntalaisten nimet julkaistaan Kirkkotie -lehdessä. Julkaisuun kysytään erikseen lupa.

Ota yhteyttä!

Kun haluat kastaa lapsesi, mennä naimisiin tai siunata omaisesi, ota yhteyttä seurakunnantoimistoon.