Rantakylän seurakunta

Hyvän Jumalan siunausta vuoteen 2022!

Tänä vuonna heinäkuun alussa, 1.-3.7.2022, järjestetään Joensuussa Kerubi-stadionilla Herättäjäjuhlat, jos koronarajoitukset eivät estä juhlien järjestämistä. Juhlien teemana on "Lohduksi toisillemme".

Herättäjäjuhlat ovat Herättäjä-Yhdistyksen kesäjuhla. Herättäjä-Yhdistys on herännäisyyden eli körttiläisyyden palvelujärjestö. Herännäisyys eli körttiläisyys taas on yksi Suomen luterilaisen kirkon sisäisistä herätysliikkeistä. Muita herätysliikkeitä ovat mm. lestadiolaisuus, evankelisuus, rukoilevaisuus ja viidesläisyys, johon kuuluvat mm. Kansan Raamattuseura, Kansanlähetys ja Raamattuopisto.

Herännäisyyden alkuvaiheissa keskeinen hahmo oli Paavo Ruotsalainen (1777-1852), joka sai avun hengelliseen ahdistukseensa seppä Jaakko Högmanilta vuonna 1799. Hänen vaikutuksensa levisi aluksi Savoon ja Pohjois-Karjalaan, lopulta myös Pohjanmaalle ja Helsingin seudulle. Toisinaan häntä nimitettiin "kahden hiippakunnan piispaksi".

Herännäisyydessä korostetaan ihmisen pienuutta ja Jumalan suuruutta. Toiselta ihmiseltä ei kysellä tämän parannuksesta eikä uskonratkaisusta. Usko ja elämä ovat Jumalan kädessä. Hän antaa ajallaan, mitä kaipaava ihminen tarvitsee. Körtti pyrkii luopumaan yrittämisestä, jotta hän rauhoittuisi ja jaksaisi luottaa Jumalan armoon eikä omiin voimiin. Körtti pyrkii rakentamaan oikeudenmukaisempaa ja armollisempaa maailmaa.

Rantakylän kirkolla orientoidutaan kesän Herättäjäjuhliin alustuksilla, joita pidetään kirkkokahvilla kerran kuukaudessa. Sunnuntaina 23.1.2022 alustaa pastori Anna-Riitta Pellikka Siionin virsistä ja veisuusta.

Seurakunnantoimisto
Rantakylänkatu 2 A, 80160 Joensuu
avoinna ma-pe klo 9-12
rantakylan.seurakunta@evl.fi
Seurakunnantoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Niina Komulainen

Kirkkoherra Ari Autio