Rantakylän seurakunta

"Tämän päivän on Herra tehnyt. Iloitkaa ja riemuitkaa siitä!" Ps. 118:24

Huhtikuu on ylösnousemuksen ja uuden elämän juhlaa. Tulemme yhdessä Jeesuksen ystävien, naisten, kanssa tyhjälle haudalle, jossa enkeli sanoo: "Älkää te pelätkö, minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista."

Pääsiäisen merkitus korostuu koronapandemian aikana. Meillä kristittyinä on toivo, joka kantaa tässä ajassa ja kerran ajan rajan toiselle puolelle. Korona-aikana toivon ylläpitäminen on ollut koetuksella. Kun luulemme, että nyt virus on melkein voitettu, on syntynyt virusmuunnos, joka leviää entistä helpommin. Viime viikkoina tartuntatapauksia on ollut enemmän kuin pandemian alkuvaiheessa. Meiltä vaaditaan kärsivällisyysttä ja kestävyyttä. Kukaan ei tiedä, miten kauan pandemia jatkuu.

Kristittyinä uskomme, että ristiinnaulittu Jeesus Kristus on kanssamme tässä tilanteessa. Hän tietää, mitä on elää pelonsekaisessa epävarmuudessa siitä, milloin sairastun itse koronaan, kuinka vaikeaan tautimuotoon sairastun tai tartutanko jonkun toisen tietämättäni.

Jeesuksen ylösnousemus merkitsee meille turvaa. Kunkin ihmisen elämä on loppujen lopuksi Jumalan käsissä. Tämä maailma on Jumalan maailma. Ylösnousemus merkitsee uuden elämän voimaa, joka kantaa silloin, kun pelkäämme, olemme epävarmoja ja huolissamme. Ylösnoussut Kristus kulkee rinnallamme ja edellämme.

Olkoon Ylösnoussut Kristus kanssasi!

Seurakunnantoimisto
Rantakylänkatu 2 A, 80160 Joensuu
avoinna ma-pe klo 9-12
rantakylan.seurakunta@evl.fi
Seurakunnantoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse.

Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Niina Komulainen

Kirkkoherra Ari Autio