Rantakylän seurakunta

Siunattua uutta vuotta ja seurakunnan 40-vuotisjuhlavuotta!

Miltä sinusta tuntuisi, jos seurakuntamme nimi olisi Utrankosken seurakunta? Tämä nimi nimittäin kävi ainakin kirkkoherra Pertti Kettusen ajatuksissa, kun seurakunnan nimeä pohdittiin. Näin 40 vuotta myöhemmin nimi tuntuu varteenotettavalta. Ovathan Utran kirkko ja Utran saaret historioineen alueemme aarteita.

1800-luvun lopulla Utrassa asui ruotsalaisia, saksalaisia ja brittejä. Sittemmin melkein 100 vuoden päästä vietnamilaiset venepakolaiset asutettiin Utraan. Seurakuntamme alue on kansainvälistynyt 40 vuodessa: tänne on tullut suomensukuisia paluumuuttajia, somaleja, syyrialaisia ja viimeiseksi ukrainalaisia. Moni ulkomaalainen on tullut myös työn perässä ja avioliiton myötä. Siksi seurakuntamme on aktiivisesti pyrittävä kohtaamaan heitä.

Kun seurakunta perustettiin vuoden 1983 alussa, oli Rantakylään muuttanut paljon maaseudun väkeä. Suuri osa seurakuntalaisista oli ns. ensimmäisen polven kaupunkilaisia. Asuinympäristön muutoksesta ei aina selvitty ongelmitta. Lapsia oli paljon, joten lasten ja lapsiperheiden kohtaamiseen panostettiin. Diakonian tarve on koko ajan ollut merkittävä. Sittemmin väestörakenne on muuttunut. Toki lapsia ja nuoria on edelleen, mutta ei enää niin suuria ikäluokkia kuin 1980-luvulla. Alueellemme on perustettu useita vanhusten hoivakoteja. Moni seurakuntalainen asuu yksin.

Seurakunnan jäsenmäärä ei ole koskaan ylittänyt 13 000. Nyt jäseniä on marraskuun tietojen mukaan 9 711, seurakunnan alueella asuu kylläkin noin 15 000 ihmistä. Latolankadun ja Ruuhitien kerhohuoneista on luovuttu, samoin monelle rakkaasta Mutalan kirkosta. Joitakin virkoja on jätetty täyttämättä.

Seurakunta elää jäsenissään. Olemme pyrkineet elämään mukana muutoksissa ja päivittämään evankeliumi kulloiseenkin tilanteeseen. Kirkkokin on melkein keskellä kyllä ja kynnys on konkreettisesti matala. Lähellä ihmisiä tahdomme olla seuraavatkin 40 vuotta.

"Pidetään toisistamme huolta ja kannustetaan toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin. Emme saa jättää väliin seurakunnan kokouksia, niin kuin joillain on tapana. Meidän pitää päinvastoin rohkaista toisiamme, mitä lähempänä näette Herran päivän olevan."

Hepr.10:24-25, UT2020 mobiilikäännöksen mukaan

Seurakuntatoimisto
Rantakylänkatu 2 A, 80160 Joensuu
avoinna ma-pe klo 9-12
rantakylan.seurakunta@evl.fi
Seurakuntatoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Niina Komulainen

Kirkkoherra Ari Autio