Syksyn edetessä illat pimenevät ja päivänvalo vähenee. Ruskan väriloisto lakastuu aikanaan. Kuljemme pienin askelin kohti vuoden ja kirkkovuoden loppua. Moni ottaa esille valoja ja kynttilöitä tuomaan tunnelmaa.

Kynttilöitä ei polteta vain kauneuden vuoksi, niillä on myös symbolinen merkitys. Edesmenneen rakkaan kuvan viereen sytytetty kynttilä kertoo sanattomasti: "Ajattelen sinua". Hautausmaalle viety kynttilä muistuttaa: "En ole unohtanut sinua." Pyhäinpäivän kynttilämeri kertoo ikävästä ja kaipauksesta, mutta myös uskosta, toivosta ja rakkaudesta, joka kantaa ajan rajan yli.

Kastekynttilän liekki muistuttaa Jeesuksen sanoista "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."(Joh.8:12)

Olipa elämässäsi valon tai varjon aikoja, tuikkikoon niissä toivo ja valaiskoon Jumalamme siunaus!

Seurakunnantoimisto
Rantakylänkatu 2 A, 80160 Joensuu
avoinna ma-pe klo 9-12
rantakylan.seurakunta@evl.fi
Seurakunnantoimisto palvelee pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli haluat varmistaa lähipalvelun, varaa aika etukäteen puhelimitse.

Seurakuntasihteeri Niina Komulainen

Kirkkoherra Ari Autio