Yhteinen kirkkovaltuusto on ylin päättävä toimielin

Seurakuntayhtymässä tärkeimmät päätökset tekee seurakuntavaaleille valittu yhteinen kirkkovaltuusto. Kirkkovaltuustossa on luottamushenkilöitä kaikista seurakuntayhtymän seurakunnista. Jaossa olevien paikkojen määrän määrittelee seurakunnan jäsenmäärä. Kauden aikana voi tapahtuma muutoksia ja osa paikoista jää täyttämättä, jos varajäseniä ei ole.

Yhteinen kirkkovaltuusto päättää yhtymän talousarviosta, kirkollisveron suuruudesta, rakennushankkeista ja suurimmista avustuksista. Lisäksi se jakaa seurakuntatyöhön käytettävät varat seurakuntien kesken.

Yhteisen kirkkovaltuuston kokoonpano vuosina 2019-2022

Puheenjohtajat

• puheenjohtaja Matti Ketonen, puh. 050  3878 373, matti.ketonen@fimnet.fi
  • varapuheenjohtaja Topi Linjama, puh. 045 1385 789, linjama@gmail.com

Jäsenet

Enon seurakunta, 5 paikkaa

• Salme Eskelinen, Ville Toivanen, Aija Vartiainen.

Joensuun seurakunta, 14 paikkaa

• Otto Elo, Jaana Ihme, Jarkko Kemppi, Iris Leppänen, Topi Linjama, Jaana Minkkinen, Asko Puhakka, Arja Puoskari, Janne Riiheläinen, Tiina Sotkasiira, Essi Taivaloja, Anja Tanskanen.

Pielisensuun seurakunta, 12 paikkaa

• Pekka Auvinen, Päivi Eteläpää, Eila Heinonen, Matti Ketonen, Leena Kokkonen, Matti Kosonen, Kaija Majoinen, Päivi Paavilainen, Heikki Reijonen, Samuli Riikonen, Olli Sivonen.

Pyhäselän seurakunta, 6 paikkaa

• Mari Kärki-Puustinen, Antti Lempinen, Satu Nieminen, Marja-Leena Räsänen, Virva Tiitinen, Eira Väänänen.

Rantakylän seurakunta, 10 paikkaa

• Helena Hulmi, Petri Hämäläinen, Jari Juvonen, Reijo Karjunen, Outi Kärnä, Inari Malinen, Mari Matikainen, Hannu Mustakallio, Siru Niemeläinen, Eija Nummela.

Vaara-Karjalan seurakunta, 4 paikkaa

• Anne Meriläinen, Mirja Röning, Eino Sagulin, Eevi Väistö.